ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

Πέθανε ο Αντώνης Ρεπάνης

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 86 ετών, άφησε το βράδυ της Πέμπτης 30 Μαΐου, ο τραγουδιστής Αντώνης Ρεπάνης.
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1933 και άρχισε να τραγουδάει το 1958. Συνθέτης και εκτελεστής μεγάλων επιτυχιών, μεταξύ των οποίων τα πιο γνωστα: Αγάπη μου επικίνδυνη, Γιατί κοντά μου κάθεσαι ακόμα, Δυο γυναίκες δυο αγάπες,..
Παλιατζής, Χτες το βράδυ στην ταβέρνα, Πού να γυρνάς, Μα τι λέω, Θυσιάστηκα, Είσαι το κάτι άλλο (συνθέτης), Έχω μια μεγάλη αγάπη, Μόνο εσύ με κράτησες, Πάνε οι ελπίδες μου, Σήκω κοπέλα μου, (πρώτη εκτέλεση), όπως και Αγάπη μου επικίνδυνη, Ανεβαίνω σκαλοπάτια, Γιατί γλυκιά μου κλαις, Στο σταυροδρόμι, Είναι η σκέψη μου η τρελή (ερμηνευτής).
Όπως αναφέρει το ogdoo.gr, ο Αντώνης Ρεπάνης, διαθέτοντας εξαιρετικό φωνητικό χάρισμα, συμμετείχε δυναμικά στις θρυλικές επανεγγραφές σε δίσκους 45 στροφών παλαιότερων κλασικών κομματιών που έγιναν για λογαριασμό της Columbia υπό την εποπτεία των Τσιτσάνη και Χιώτη και που η πληρότητα τους σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνά ακόμη και τις πρωτότυπες.