ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

Πολυαγαπημένη μου Άννα...

Το νέο ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ της Αφύλαχτης Διάβασης

Στο Πήλιο μας ταξιδεύει το νέο ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ της Αφύλαχτης Διάβασης που θα μεταδοθεί το Σάββατο 1 Ιουνίου 2019, 12 με 2 το μεσημέρι από το Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας (και σε επανάληψη από τη Φωνή της Ελλάδας την Κυριακή 2 Ιουνίου 2019, 13.00-14.00). Το ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει τη συναρπαστική.. ιστορία του πρώτου ορεινού ιδιωτικού σανατορίου που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα το 1909 από τον γιατρό Γεώργιο Καραμάνη.

Στο φόντο, ο λογοτεχνικός κύκλος του Πηλίου στα χρόνια του Μεσοπολέμου και ένας φλογερός έρωτας. Αυτός, του γιατρού Καραμάνη με μία νεαρή γυναίκα, τριάντα χρόνια νεότερή του, την Άννα Καμπανάρη, που προσλήφθηκε ως βοηθός του το 1919. Η Άννα θα σημαδέψει για πάντα τη ζωή του γιατρού αλλά και την ίδια την ιστορία του σανατορίου.

Η Άννα και ο γιατρός Καραμάνης θα παντρευτούν το 1922. Όταν όμως η Άννα συναναστραφεί με τον Άγγελο Σικελιανό στις συναντήσεις του λογοτεχνικού κύκλου, ένας νέος έρωτας θα γεννηθεί στο περιθώριο της ιστορίας του σανατορίου. Η Άννα θα εγκαταλείψει το σανατόριο και τον γιατρό Καραμάνη και θα παντρευτεί τον Σικελιανό ενώ ήδη οι άνεμοι του πολέμου φυσούν πάνω από την Ευρώπη.

Το ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ "Ο κύκλος της φθίσης - Πολυαγαπημένη μου Άννα"
υλοποιείται με τη σημαντική επιστημονική συμβολή του καθηγητή Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, γιατρού πνευμονολόγου, Κώστα Γουργουλιάνη. Όλα τα τεκμήρια που παρουσιάζονται στο ντοκιμαντέρ, συμπεριλαμβανομένης της επιστολογραφίας μεταξύ της Άννας, του Σικελιανού και του γιατρού Καραμάνη, προέρχεται από τα Γενικά Αρχεία του Κράτους - Αρχεία νομού Μαγνησίας.

Έρευνα -τεκμηρίωση - παρουσίαση: Θωμάς Σίδερης

Συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ Φρόσω Παύλου και Σοφία Ζουζέλη.

Διαβάζουν: Δημήτρης Παπαγιάννης, Αρετή Αθανασίου, Μαίρη Μακρή.

Παίζει φυσαρμόνικα και διαβάζει ο Γιάννης Παπαγιάννης.

Έρευνα - τεκμηρίωση - παρουσίαση: Θωμάς Σίδερης.

Οργάνωση παραγωγής: Έφη Γιαννιώτη.