ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

Yπό κράτηση ο ρώσος μεγιστάνας Ντμίτρι Ριμπoλόβλεφ

Ο Ντμίτρι Ριμπoλόβλεφ, ο πρόεδρος της AS Monaco και ιδιοκτήτης της νήσου Σκορπιός, τέθηκε υπό κράτηση σήμερα το πρωί, κατόπιν αιτήματος ενός Μονεγάσκου δικαστή, λίγες ώρες μετά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του.
Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος παραμένει κρατούμενος μέχρι αυτήν την ώρα, όπως και πολλά άλλα πρόσωπα που εμπλέκονται σε αυτήν την υπόθεση, ανέφερε..
η εφημερίδα Le Monde. Το πρωί οι αρχές ερεύνησαν την εντυπωσιακή βίλα του στο Μονακό, την Μπελ Επόκ ενώ έγιναν και άλλες έρευνες, χωρίς να διευκρινίζεται πού.
Ο Ριμπoλόβλεφ βρίσκεται στο επίκεντρο μιας έρευνας που ξεκίνησε πριν από έναν χρόνο από τη γενική εισαγγελία του Μονακό για "διαφθορά", "αθέμιτη άσκηση επιρροής, ενεργητική και παθητική", και συνέργεια στα αδικήματα αυτά. Στις 23 Σεπτεμβρίου 2017, για την ίδια υπόθεση είχε τεθεί υπό κράτηση ο Φιλίπ Ναρμινό, λίγες ημέρες αφού υποχρεώθηκε να παραιτηθεί από τη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης του πριγκιπάτου, μετά τις αποκαλύψεις της Le Monde.
Την εποχή που ήταν σε δικαστική αντιπαράθεση, για μια υπόθεση απάτης, με τον Ελβετό έμπορο έργων τέχνης Ιβ Μπουβιέ, ο Ριμπoλόβλεφ φέρεται ότι έτυχε "ευνοϊκής μεταχείρισης" από τις δικαστικές αρχές του Μονακό. Η γαλλική εφημερίδα αποκάλυψε το περιεχόμενο ενός DVD και εκατοντάδες μηνύματα που είχαν σταλεί μέσω κινητου τηλεφώνου και άφηναν να εννοηθεί ότι υπήρχε ένα "μυστικό" κέντρο που δρούσε υπέρ του Ριμπoλόβλεφ. Σύμφωνα πάντα με τη Le Monde, άνθρωποι του περιβάλλοντος του ιδιοκτήτη της AS Monaco αντάλλαζαν μηνύματα με τους επικεφαλής της τοπικής δικαστικής αστυνομίας, ακόμη και με τον υπουργό Δικαιοσύνης, τον Φιλίπ Ναρμινό, ο οποίος παραιτήθηκε.
Ο δικηγόρος του επιχειρηματία δήλωσε στην εφημερίδα Vedomosti ότι τα ανακριτικά όργανα προσκάλεσαν τον Ριμπoλόβλεφ για να συζητήσουν και να ακούσουν τη δική του άποψη για την υπόθεση.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ (Με πληροφορίες από Le Monde, L'Equipe, Vedomosti, Ria Novosti)