ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Συνήλθε η αγορά ΙΧ τον Οκτώβριο – Ποια εταιρεία σημείωσε αύξηση 1.000%

Συνέρχεται σιγά-σιγά η αγορά αυτοκινήτου μετά το σοκ που υπέστη εξαιτίας της νέας νομοθεσίας περί μέτρησης εκπομπών ρύπων (WLTP) και αυτό επιβεβαιώνεται και από τις πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων τον Οκτώβριο.
Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες του Movenews.gr οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων τον Οκτώβριο σημείωσαν αύξηση 13,8% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του..
2017 και ανήλθαν σε 7.174 νέα ΙΧ έναντι 6.306 οχημάτων. Ωστόσο το εντυπωσιακό στοιχείο στις πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων έχει να κάνει με το γεγονός πως η λιανική «οδηγεί» την αγορά και όχι οι εταιρικές πωλήσεις σε ποσοστό 60% και 40% αντίστοιχα.
Αυτό είναι και το μεγάλο παράδοξο την δεδομένη χρονική στιγμή και σύμφωνα με στελέχη της αγοράς εξηγείται ως εξής:
Είτε οι Έλληνες καταναλωτές έχουν «μαύρο» χρήμα και το ξοδεύουν με αυτό τον τρόπο.
Είτε οι καταναλωτές έχουν στραφεί προς τα καινούρια αυτοκίνητα για να αποφύγουν τους επιτήδειους εμπόρους μεταχειρισμένων οι οποίοι έχουν κατακλύσει την αγορά.
Είτε οι πωλήσεις των εισαγόμενων μεταχειρισμένων έχουν «παγώσει» εξαιτίας της μη παράτασης εκτελωνισμών παλαιότερων αυτοκινήτων με τον χαμηλό συντελεστή Τέλους Ταξινόμησης που ισχύει από την 1η Σεπτεμβρίου.
- από ρεπορτάζ του Γιώργου Κ. Ανδρή στο movenews (ολόκληρο ΕΔΩ)