ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

Ανησυχία για την κατάρρευση του κυριακάτικου Τύπου

Έντονη ανησυχία επικρατεί στα επιτελεία των μεγάλων κυριακάτικων εφημερίδων, λόγω της συνεχιζόμενης μείωσης των πωλήσεων. Οι εφημερίδες που συμμετέχουν στη μέτρηση του πρακτορείου Άργους έπεσαν κάτω και από τις 150 χιλιάδες (όλες μαζί)… Οταν πριν λίγα χρόνια αυτό το νούμερο αποτελούσε την κυκλοφορία μιας μόνο εφημερίδας στον κυριακάτικο στίβο.
Με άλλα λόγια η κατάσταση είναι εφιαλτική και το μέλλον..
δυσοίωνο, αφού μεγάλη κόπωση του αναγνωστικού κοινού εντοπίζεται και με τις προσφορές των κυριακάτικων φύλλων. Ο κόσμος πλέον δεν «τσιμπάει» ούτε με τα περιοδικά που συνοδεύουν τις εφημερίδες ούτε πολύ περισσότερο με τα βιβλία ή τις σειρές βιβλίων!
Το χειρότερο όμως όλων, είναι ότι αντί να γίνουν προσπάθειες βελτίωσης του περιεχομένου και της ύλης των εφημερίδων που αποτελεί και το βασικό λόγο για τον οποίο οι εναπομείναντες αναγνώστες εξακολουθούν να αγοράζουν εφημερίδες, το «σπορ» έχει εγκαταλειφθεί.
Και το μόνο που μένει είναι οι «εξαρτήσεις» και οι «δουλειές» των εκδοτών, οι επιχειρηματικές τους κόντρες, είτε μεταξύ τους είτε με την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση, και τα μέτρα ενίσχυσης του Τύπου από την πολιτεία! Να ασκήσουν δημοσιογραφία ή να παράγουν ειδήσεις ούτε που τους περνάει από το μυαλό!
- από το enimerosi24