ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

10.000 παπάδες, 8.000 νοσοκομειακοί γιατροί

Οταν ο Νίκος Φίλης λέει αλήθειες - Συνέντευξη στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΠΟΝΤΙΚΙ

«Είναι θετικό και αναγκαίο να επιχειρείται και να επιτυγχάνεται συμφωνία ανάμεσα στην Πολιτεία και την Εκκλησία. Είναι θετικό το ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν να μην είναι δημόσιοι υπάλληλοι οι ιερείς. Δεν κατανοώ, όμως, πώς αυτό θα επιτευχθεί ουσιαστικά..
όταν το κράτος διατηρεί την υποχρέωσή του να πληρώνει στην Εκκλησία τουλάχιστον 210 εκατομμύρια ετησίως προκειμένου αυτή να μισθοδοτεί εις τον αιώνα τον άπαντα τους ιερείς».
Tα παραπάνω επισημαίνει μιλώντας στο topontiki.gr το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Νίκος Φίλης σε μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξή του στους Σταύρο Χριστακόπουλο και  Μαρία Μητσοπούλου.
«Αναμφίβολα το κράτος οφείλει να διασφαλίσει στους πολίτες το δικαίωμά τους στη λατρεία του θεού τους και συνεπώς τη μισθοδοσία των κληρικών όλων των επίσημων θρησκειών και δογμάτων στη χώρα μας. Γιατί, όμως, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δίνονται τόσα χρήματα και να διασφαλίζονται οι 10.000 θέσεις των ιερέων; Γνωρίζετε ότι στα χρόνια των μνημονίων είχαμε μόνο 8.000 μόνιμους νοσοκομειακούς γιατρούς;» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ν. Φίλης κριτικάροντας τη συμφωνία Πρωθυπουργού και Αρχιεπισκόπου για τη μισθοδοσία των κληρικών και την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.
Ο πρώην υπουργός επισημαίνει ότι «με τη συμφωνία για την εκκλησιαστική περιουσία αναγνωρίζονται στην Εκκλησία αμφισβητούμενα περιουσιακά στοιχεία προκειμένου να αξιοποιηθούν από κοινού με το κράτος. Χρειάζεται πολλή δημόσια συζήτηση και νομική διευκρίνιση και όχι γαλαντομίες εκ μέρους του κράτους. Η εκκλησιαστική περιουσία είναι ένα ακανθώδες ζήτημα και δεν αντιλαμβάνομαι γιατί προωθείται μια ρύθμιση τύπου «περαίωση» υπέρ της Εκκλησίας – και μάλιστα προκαταλαμβάνοντας το Κτηματολόγιο, που θα ολοκληρωθεί τα αμέσως επόμενα χρόνια» .


*** Η συνέντευξη Φίλη βγάζει πολλές ειδήσεις καθώς μιλάει  για όλα τα μεγάλα θέματα της επικαιρότητας - Διαβάστε την ολόκληρη στο topontiki.gr ΕΔΩ