ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

Σάλος με τα 19 εκατ. ευρώ της εφημερίδας «δημοκρατία»

Ολοι σήμερα συζητούσαν για το πρωτοσέλιδο θέμα της εφημερίδας «δημοκρατία» που ανέφερε ότι «βρέθηκαν 19.000.000 ευρώ σε σπίτι πολιτικού του ΠΑΣΟΚ». Μάλιστα η εφημερίδα έκανε λόγο για «ντου των αστυνομικών και φορολογικών αρχών σε διώροφο σπίτι της οδού Ζαλοκώστα στο Παλαιό Ψυχικό, όπου σε ειδική κρύπτη εντοπίστηκαν τα 19 εκατ. ευρώ σε δεσμίδες». Επίσης διερωτάται αν τα χρήματα είναι του Ακη Τσοχατζόπουλου και αναφέρει ότι το συγκεκριμένο σπίτι το..
φρουρούσαν σε 24ωη βάση ιδιωτικοι αστυνομικοί οι οποίοι αιφνιδιάστηκαν από την εφοδο των αρχών. Μάλιστα δημοσιεύεται και φωτογραφία με τις δεσμίδες των χαρτονομισμάτων, μόνο που πολλοί είναι αυτοί που ισχυρίζονται ότι η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι εικόνα αρχείο και είναι ανεβασμένη και στην ιστοσελίδα του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.
Σχετικα με το δημοσίευμα της «δημοκρατίας» το γραφείο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε ανακοίνωση όπου ανέφερε: «Καμία Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας δεν πραγματοποίησε επιχείρηση σε οικία στο Παλαιό Ψυχικό, όπως επικαλείται σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.»
Την ίδια ώρα ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής Σταμάτης Μαλέλης, επικοινώνησε τηλεφωνικά με την πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου και ζήτησε την παρέμβαση της Ενωσης καταγγέλοντας την εφημερίδα του Γιάννη Φιλιππάκη για fake news και τονίζοντας ότι τέτοιες πρακτικές πλήττουν τη Δημοκρατία και την Ελευθεροτυπία. 

Η εφημεριδα «δημοκρατία» με τη σειρά της έβγαλε ανακοίνωση όπου απαντάει σε όσους αμφισβητούν το δημοσίευμά της:
"Αναφορικά με τους διάφορους επισπεύδοντες για το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας μας, τους καλούμε να διαβάσουν προσεκτικά την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας για το θέμα. Σε κάθε περίπτωση η «δημοκρατία» επιμένει στις πληροφορίες της. Ας μη βιάζονται ορισμένοι να αθωώσουν διεφθαρμένους πολιτικούς διότι θα βρεθούν προ εκπλήξεων. Συστήνουμε λοιπόν υπομονή και ψυχραιμία στους ανησυχούντες."