ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

ΚΕΔ: Δεν τα χαλάει με τους χορηγούς ο θίασος Αντωνιάδου

Από την Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων (ΚΕΔ) λάβαμε και δημοσιεύουμε:

Θέλουν να φάνε τα αναδρομικά μας
από δώρα μισθούς και συντάξεις

Δύσκολα κρύβει την απόγνωση της η κυβερνητική πλειοψηφία όταν προσποιείται ότι γράφει στα παλιά της παπούτσια δικαστικές αποφάσεις και ιδιαίτερα τις αποφάσεις του ΣτΕ.
Το ίδιο και οι συνδικαλιστικές εκφράσεις της στα δημοσιογραφικά σωματεία και στην ΕΣΗΕΑ, που από καιρό κάνουν το κορόιδο για όλα αυτά, όπως και για τα εκατομμύρια από το αγγελιόσημο, τα..
οποία παράνομα μας παρακρατούν.
Αντιμέτωπη με την κατακραυγή η κυβέρνηση υποχρεώνεται και δίνει 1,4 δις ευρώ μπροστάντζα σε ένστολους, δικαστικούς , γιατρούς και άλλους νομίζοντας ότι θα βουλώσει στόματα και θα πάρει παράταση ζωής. Αρνείται όμως το πρωτόκολλο της ΕΣΔΑ που εφαρμόζει το ΣτΕ, και υποχρεώνει να επιστραφούν οι παράνομες περικοπές και να αποκατασταθούν τα δώρα στους μισθούς και στις συντάξεις.
Αφήνουν όμως απ έξω αυτά που οφείλονται στους δημοσιογράφους και η πλειοψηφία στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ σφυρίζει αδιάφορη. Νομίζουν ότι με τα κόλπα του Πετρόπουλου και τα ρέστα θα καταφέρουν να αφήσουν έξω από τις ρυθμίσεις τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους στα ΜΜΕ. Είναι όμως πολύ γελασμένοι.
Έγκριτοι νομικοί και πανεπιστημιακοί καταγγέλλουν ως ύποπτη συγκεκριμένη διάταξη στη τροπολογία για τις επιστροφές και επισημαίνουν ότι υπάρχει σχέδιο για «ολική «επανα-νομιμοποίηση»(!) από το Κοινοβούλιο του νόμου Κατρούγκαλου, ώστε να αναγορευθεί ο ν. 4387/2016 σε νόμο-«πλυντήριο» για το «ξέπλυμα» όλων των προηγούμενων μνημονιακών περικοπών και την κατάργηση πολυετών δικαιωμάτων μισθωτών και συνταξιούχων» .
Δηλαδή ψηφίζεται στην ουσία ένα ακόμη μνημόνιο για μισθωτούς και συνταξιούχους!..Μόνο που κι αυτό θα πέσει με τους αγώνες και τη διεκδίκηση.
Αυτό όμως εκτός από νέα παράνομη και βάναυση περικοπή αποδοχών (συντάξεις, αναδρομικά, δώρα κλπ.) αποτελεί και πλήγμα στα ασφαλιστικά μας ταμεία και βεβαίως σε βάρος του ΕΔΟΕΑΠ που
χάνουν εισφορές και οι μόνοι που ωφελούνται είναι οι εργοδότες.
Χρειάζεται άμεση παρέμβαση για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας.
Δεν είναι τυχαίο ότι το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ σπανίως πλέον συνεδριάζει.
Ακόμη και στις περιπτώσεις πού μέλη του ΔΣ ζητούν να συζητηθούν κρίσιμα θέματα, αποκλείονται με συνοπτική διαδικασία. Το αποτέλεσμα είναι να οργιάζει η εργοδοτική αλλά και η κυβερνητική
αυθαιρεσία.
Το περιφερόμενο προεδρείο της ΕΣΗΕΑ με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, με τις επιλογές και τη στάση του, λόγω της συγκυβέρνησης βάζει πλάτη σε αυτές τις έκνομες πρακτικές, αφού ασχολείται ΜΟΝΟ με φιέστες και προεκλογικά πανηγύρια και διεκπεραιώνει εργασίες μέσω του Μορφωτικού Ιδρύματος με άμεσες η έμμεσες χορηγίες συνδιαλλαγής χιλιάδων ευρώ και χωρίς ίχνος ελέγχου.
Τρέχουν να προλάβουν να δραπετεύσουν, αφού στην απόγνωση τους θέλουν τρυπώσουν σε κάποια ψηφοδέλτια για τις τοπικές, περιφερειακές ή άλλες εκλογές. Μήπως και γλυτώσουν…
Είναι η ώρα για κρίσιμες αποφάσεις. Οι δημοσιογράφοι οφείλουμε να είμαστε αλληλέγγυοι με όλη την κοινωνία απέναντι και σε αυτή την εργοδοτική και κυβερνητική λαίλαπα που τσακίζει δικαιώματα μισθούς και συντάξεις. Οφείλουμε ταυτόχρονα άμεση δυναμική και αγωνιστική
απάντηση:

  • στις απολύσεις και την δουλειά τζάμπα που επιβάλουν στους δημοσιογράφους συγκροτήματα τύπου, ραδιόφωνα και τηλεοράσεις, αφού οι καθυστερήσεις στη μισθοδοσία ξεπερνούν και τους πέντε μήνες και τα φέσια στα ταμεία απλώς συνεχίζονται.
  • στην «βρωμοδουλειά» που έγινε με την ανανέωση της ΚΥΑ για τους δημοσιογράφους στο Δημόσιο αφού με τον τρόπο αυτό πάγωσαν στο υπουργείο Τύπου, στην ΕΡΤ, στο ΑΜΠΕ ωριμάνσεις , κλιμάκια και προϋπηρεσίες σε μισθούς , την ίδια στιγμή που αλλού ήδη καταβάλλονται από τα τέλη του 2017! Την Παρασκευή μάλιστα στο γραφείο του Κρέτσου συνεχίζεται το... έργο.
  • στο σφαγείο δικαιωμάτων που έχει στηθεί παραμονές των δημοτικών εκλογών στον 9,84 με απολύσεις, μειώσεις μισθών. Ανάλογες είναι οι πρακτικές και σε άλλα δημοτικά ραδιόφωνα.
  • στην φεουδαρχική αντίληψη της Κυβέρνησης στην ΕΡΤ, με ότι αυτό επιφέρει σε βάρος των εργαζομένων και στο ρόλο της δημόσιας ραδιοφωνίας τηλεόρασης. Οι συνάδελφοι χάνουν λεφτά από αυτά που τους οφείλονται (από υπερωρίες και άλλα) από το 2012-13 και από τις μέρες του Μαύρου καθώς επίσης και διαφορές από τα κλιμάκια και τις προϋπηρεσίες, που κάποιοι θέλουν «να τους φάνε».
  • στην απαξίωση του ΑΜΠΕ με τις ενέργειες ή παραλείψεις της διοίκησης του και του μετόχου για την λειτουργία του πρακτορείου το οποίο υποχρεώνεται σε ανασκευές κυβερνητικών non papers, μετά από καταδικαστικές αποφάσεις. Ταυτόχρονα η διοίκηση του αρνείται στους εργαζόμενους τα δικαιώματα τους από μισθούς και δώρα. Λεφτά υπάρχουν για δημόσιες σχέσεις και αναθέσεις σε εξωτερικούς συνεργάτες που «ανεβαίνουν» ετεροχρονισμένα στη διαύγεια αλλά δεν περισσεύουν για να πληρωθούν τα ασφαλιστικά ταμεία.
Είναι όμως και η ένοχη εκκωφαντική σιωπή της περιστασιακής πλειοψηφίας στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ για το «καρτέλ της ενημέρωσης», με τις επιπτώσεις από την συγχώνευση STAR και ΑLPHA, που μοιάζει να έχει τσιφλίκι του τον ΕΔΟΕΑΠ.
Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι ο ίδιο πρόσωπο, που ως εκπρόσωπος των εργοδοτών έχει με το νόμο ΒΕΤΟ στη διοίκηση του Ταμείου, ταυτόχρονα έχει αναλάβει πόστο κορυφής στο συγκεκριμένο σχήμα της ιδιοκτησίας των καναλιών. Και με τις εργοδοτικές πλειοψηφίες στις δημοσιογραφικές ενώσεις και στον ΕΔΟΕΑΠ να προσκυνούν.
08/11/2018
Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων