ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Ντυνάν: ευθύνες σε Αβραμόπουλο, Λοβέρδο, Άδωνι και Βορίδη

Ευθύνες στους Δημήτρη Αβραμόπουλο, Ανδρέα Λοβέρδο, Άδωνι Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη καταλογίζει το πόρισμα για την πώληση του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» .
Tο τμήμα του πορίσματος για το «Ντυνάν» παραδόθηκε στους επικεφαλής των κομμάτων που είναι μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που διερευνά σκάνδαλα στον χώρο της υγείας για τα έτη..
1997-2014 και αύριο θα συζητηθεί σε ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής.
Σύμφωνα με το πόρισμα, που εξετάζει λεπτομερώς την πορεία του νοσοκομείου από την ίδρυσή του έως την αναγκαστική εκποίησή του με πλειστηριασμό τον Σεπτέμβριο του 2014, αποδίδονται ευθύνες σε τέσσερις πρώην υπουργούς Υγείας: Άδ. Γεωργιάδη, Ανδρ. Λοβέρδο, Δ. Αβραμόπουλο και Μ. Βορίδη.
 Στη Δικαιοσύνη για διερεύνηση ποινικών αδικημάτων παραπέμπονται οι πρώην υπουργοί Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος και Άδωνις Γεωργιάδης: ο πρώτος με τροπολογία επέτρεψε την πώληση του "Ερρίκος Ντυνάν" και ο δεύτερος με μνημόνιο την «έστειλε» στην Τράπεζα Πειραιώς.
Το πόρισμα θα συζητηθεί αύριο σε συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής ενώ το επόμενο διάστημα και εως τις 20 Νοεμβρίου θα παραδοθούν από την πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ τρία ακόμα πορίσματα για την αγορά εμβολίων αντιμετώπισης του ιού της γρίπης, για τις προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ και για τις διαγνωστικές αρθροσκοπήσεις.