ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

Η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων στηρίζει τον ΕΔΟΕΑΠ

Την αμέριστη στήριξή της στον ΕΔΟΕΑΠ και τον αγώνα του δημοσιογραφικού κόσμου για τη διατήρηση και την ενίσχυση του ασφαλιστικού του Ταμείου εξέφρασε αντιπροσωπεία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων κατά τη σημερινή επίσκεψή της στις εγκαταστάσεις του Ταμείου.
Η αντιπροσωπεία ξεναγήθηκε και είδε από κοντά το υγειονομικό δυναμικό και τις εργαστηριακές..
υποδομές του Οργανισμού και παράλληλα ενημερώθηκε για τη διεύρυνση, αλλά και τον κίνδυνο έναντι της βιωσιμότητάς του λόγω των προσφυγών στο ΣτΕ μερίδας εργοδοτών, που ζητούν την κατάργηση της εισφοράς του 2%.
****
Την ερχόμενη Παρασκευή θα εξετάσει το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο το αίτημα που κατέθεσε το Mega, που σύμφωνα με πληροφορίες αφορά την πτωχευτική διαδικασία που αναμένεται να ξεκινήσει στην Τηλέτυπος Α.Ε. Η συζήτηση, αρχικά, ήταν προγραμματισμένη για την Τρίτη 30 Οκτωβρίου, την ίδια μέρα που εκδικάστηκε από το Πρωτοδικείο Αθηνών η αίτηση των τραπεζών για την υπαγωγή του Mega σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης.
 ****
Άμεση ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα του Όλοι Μαζί Μπορούμε, το καλοκαίρι, μετά τις καταστροφικές συνέπειες της πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική. Από τις προσφορές στο “Με 1 click μπορείς» συγκεντρώθηκαν χρήματα με τα οποία θα γίνει η αγορά δύο πυροσβεστικών οχημάτων με τον αντίστοιχο εξοπλισμό τους και θα παραδοθούν στο Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος.
****
Οπαδοί της ψηφιακής ψυχαγωγίας γίνονται - και - οι Έλληνες καταναλωτές. Οι online ταινίες αποτελούν το πιο δημοφιλές είδος ψηφιακών προϊόντων στην Ελλάδα και αγοράστηκαν από περισσότερους από τους μισούς ερωτηθέντες καταναλωτές το τελευταίο τρίμηνο. Σύμφωνα με την έρευνα των PayPal και SuperData, οι Έλληνες δεν αποτελούν εξαίρεση ανάμεσα στις αγορές της Ευρώπης, αλλά και του κόσμου. Σήμερα, το 72% των Ευρωπαίων προτιμά τις υπηρεσίες streaming από την αγορά ή το “κατέβασμα” (downloading) μιας ταινίας ή μιας σειράς (στην Ελλάδα το 67%).