ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Επιχειρούν να μπλοκάρουν την ανάκριση για Novartis

Πρωτοφανής ενέργεια δικαστικών λειτουργών φαίνεται να βρίσκεται σε εξέλιξη και να δυναμιτίζει ακόμα περισσότερο το ήδη τεταμένο κλίμα σχετικά με τις πολιτικές παρενέργειες της υπόθεσης NOVARTIS.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της Εφ.Συν. έως τώρα είκοσι περίπου δικαστικοί υπέγραψαν αίτημα προς το Εφετείο προκειμένου η ανάκριση για την υπόθεση Φρουζή να αφαιρεθεί από τον ανακριτή και να διαβιβαστεί.. στο Εφετείο. Αυτό όπως ισχυρίζονται δικαστικοί κύκλοι είναι εξαιρετικά δύσκολο διότι προσκρούει στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.
Μετά την αντίδραση των ανώτατων  δικαστικών λειτουργών για την μήνυση Σαμαρά αλλά και μετά την προτροπή της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων να αφεθεί η δικαιοσύνη απερίσπαστη στο έργο της η ακατανόητη αυτή πρωτοβουλία προκαλεί πολλά ερωτηματικά. Πολύ περισσότερο όταν κάτι τέτοιο σίγουρα θα οδηγούσε σε νέα εμπλοκή την προσπάθεια διερεύνησης ενός μεγάλου σκανδάλου που στοίχισε 3 δισ. στο φορολογούμενο πολίτη. 
Το κρίσιμο ερώτημα είναι ποιος ωφελείται τελικά από παρόμοιες πρωτοβουλίες;
- από το efsyn