ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

Mαντινάδα-φαρμάκι του Πολάκη

...Eχει αρχίσει ο ποταμός θολός και κατεβαίνει 
τα σάπια και ξερά κλαδιά στο διάβα του ξεσέρνει...
Αυτό έγραψε ο αν. υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης στο facebook παραθέτοντας στοιχεία από δημοσίευμα του Documento με εσωτερικά έγγραφα της Νovartis που αποτελούσαν το σχέδιο «Harvard Project».
Όπως αναφέρει στο δημοσίευμα του το Documento, σε αυτό το σχέδιο περιγράφεται ο στόχος.. να χρηματίσουν υπουργούς και κρατικούς αξιωματούχους προκειμένου να βάλουν στην ελληνική αγορά, παρά τη λιτότητα, δέκα νέα φάρμακα. Τα φάρμακα αυτά δεν είχαν κυκλοφορήσει στην Ευρωπαική αγορά ευρέως, αλλά μόνο σε Αγγλία και Γερμανία σε υψηλές τιμές. Έτσι έπρεπε να εισαχθούν στην Ελλάδα που είναι χώρα αναφοράς φαρμάκου, καθορίζει δηλαδή την τιμή φαρμάκου στην Ε.Ε, με υψηλή τιμή για να κερδίσει η φαρμακοβιομηχανία. Η εταιρεία έθετε χρονικό όριο 10 μηνών, για να τα βάλει στην ελληνική αγορά.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Documento, ο Άδωνης Γεωργιάδης ως υπουργός Υγείας έβαλε και τα δέκα αυτά φάρμακα στην αγορά (πρόκειται για πανάκριβα φάρμακα με τιμή χιλιάδων ευρώ) παρά τις απαγορεύσεις εισαγωγής νέων φαρμάκων από την τρόικα. Στα ίδια έγγραφα, σύμφωνα με το Documento, αποκαλύπτεται πως υπήρχε Think Tank για θέματα Υγείας του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, με τη συμμετοχή του ίδιου του K. Φρουζή της Novartis.