ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Καλέστε μας να μιλήσουμε με ονόματα...

...λένε οι συγκεντρωμένοι έξω από του Βαρδινογιάννη

Προκαταρκτική έρευνα για τη μη καταβολή δεδουλευμένων και για τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζόμενων του καναλιού 
 
 Tη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για το θέμα των δεδουλευμένων και των ασφαλιστικών  εισφορών των εργαζομένων του τηλεοπτικού σταθμού Mega διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλίας Ζαγοραίος. Αφορμή για την εισαγγελική παρέμβαση αποτέλεσε η ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών, (ΕΣΗΕΑ), η οποία προσφάτως έκανε λόγο για «εμπαιγμό των εργαζομένων του Mega» (δείτε ΕΔΩ).
Η γνωστοποίηση της εισαγγελικής παρέμβασης προκάλεσε και την θετική αντίδραση των..
απλήρωτων που διαμαρτύρονται έξω από τα γραφεία της οικογένειας Βαρδινογιάννη, βασικού μετόχου του Mega.
Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι αναφέρουν:
Η ελληνική Δικαιοσύνη επιτέλους αποφάσισε να ασχοληθεί με το «έγκλημα» που διαπράττεται εδώ και 17 μήνες στο MEGA από τους μετόχους που έχουν αφήσει απλήρωτους τους εργαζoμένους τους.
Εμείς, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι που βρισκόμαστε έξω από τη Motor Oil ζητώντας τα χρήματα για τη δουλειά μας, δηλώνουμε ότι είμαστε στη διάθεση της Εισαγγελέως που ανέλαβε την υπόθεση και μπορούμε, όποτε μας καλέσει, να καταθέσουμε για όσα συνέβησαν στην εταιρία και φτάσαμε στη «στάση πληρωμών» από επιχειρηματίες με τεράστια οικονομική άνεση.
Επίσης, είμαστε στη διάθεση της Δικαιοσύνης για να μιλήσουμε με ονόματα ακόμα και στελεχών...
Ελληνική Δικαιοσύνη σε ευχαριστούμε!

Τι λέει η ΕΣΗΕΑ:
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ χαιρετίζει την ενέργεια της Εισαγγελίας Αθηνών να διατάξει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης αναφορικά με το ζήτημα των εργαζομένων του Τ/Σ «MEGA», με αφορμή την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, που αναφέρεται στον εμπαιγμό των εργαζομένων του τηλεοπτικού σταθμού από την εργοδοσία.
Η έρευνα θα επικεντρωθεί τόσο στο ζήτημα των δεδουλευμένων των εργαζομένων, όσο και αυτό των ασφαλιστικών τους εισφορών.
Η ΕΣΗΕΑ, έχοντας απόλυτο σεβασμό και εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, παραμένει στη διάθεσή της προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα των εργαζομένων με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.