ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

Ας είμαστε ειλικρινείς (για το Κόκκινο)

Τι γράφει ο Κυριάκος Μαντούβαλος στο fb

O εργαζόμενος «Στο Κόκκινο» Κυριάκος Μαντούβαλος γράφει στο fb για τις εξελίξεις στον ραδιοσταθμό μετά τις απολύσεις και τις απεργιακές κινητοποιήσεις που ακολούθησαν. O δημοσιογράφος στηλιτεύει και τη στάση της ΕΣΗΕΑ που όπως λέει ποτέ και σε καμία άλλη παρόμοια, ή χειρότερη περίπτωση δεν προχώρησε σε αποφάσεις για τόσες και τέτοιες απεργιακές κινητοποιήσεις και δράσεις,τόσο καθοριστικές.. στην ουσία και σε τελική ανάλυση, όχι μόνο για τους δεκάδες εργαζόμενους στο ΚΟΚΚΙΝΟ, αλλά ακόμα και για την ίδια την ύπαρξη του Μέσου, που είναι ολοφάνερο πια πως κινδυνεύει.
Aναλυτικά η ανάρτηση του Κυριάκου Μαντούβαλου:
Ας είμαστε ειλικρινείς
Το ΚΟΚΚΙΝΟ ήταν και είναι το μοναδικό ραδιόφωνο που στάθηκε όλα τα χρόνια της λειτουργίας του πλάι στα Κινήματα γιατί κυρίως αυτή ήταν και είναι η βασική και σταθερή επιλογή, θέληση, του Ιδιοκτήτη, από την αρχή έως σήμερα.
Και σε άλλα ΜΜΕ πολλοί εργαζόμενοι μπορεί να ήθελαν, ή να θέλουν να λειτουργήσουν με τον ίδιο τρόπο, αλλά αυτό ήταν και παραμένει, σχεδόν πάντα, αδιανόητο, απαγορευτικό.
Στο ΚΟΚΚΙΝΟ ο βαθμός κάθε είδους ελευθερίας των εργαζομένων στη δουλειά μας και όχι μόνο, ήταν και παραμένει άπιαστο όνειρο για εργαζόμενους σε άλλα Μέσα.
Στο ΚΟΚΚΙΝΟ και οι μισθοί των εργαζομένων μακράν ήταν και είναι καλύτεροι, συγκριτικά με τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στον Κλάδο, τουλάχιστον την περίοδο της οικονομικής κρίσης.
Ο Ιδιοκτήτης , επειδή δεν είναι κάποιος διαπλεκόμενος ή μη επιχειρηματίας, είναι ένα Κόμμα και μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι υποχρεωμένος να αποφασίζει, τουλάχιστον σύμφωνα με το καταστατικό και τις αρχές του για το πως θα διαχειριστεί, πως θα κατανέμει τα χρήματα της κρατικής επιχορήγησης, τις συνδρομές και προσφορές των μελών και φίλων του, ακόμα και για τα ποσά που διοχετεύει για την λειτουργία του ΚΟΚΚΙΝΟΥ. Είναι Δημόσια υποχρέωση του να λειτουργεί έτσι και όχι με κανένα άλλο κρυφό, ή έστω φανερό τρόπο.
Ας είμαστε ειλικρινείς επίσης ακόμα και για τη στάση της ΕΣΗΕΑ: ποτέ και σε καμία άλλη παρόμοια, ή χειρότερη περίπτωση δεν προχώρησε σε αποφάσεις για τόσες και τέτοιες απεργιακές κινητοποιήσεις και δράσεις,τόσο καθοριστικές στην ουσία και σε τελική ανάλυση, όχι μόνο για τους δεκάδες εργαζόμενους στο ΚΟΚΚΙΝΟ, αλλά ακόμα και για την ίδια την ύπαρξη του Μέσου, που είναι ολοφάνερο πια πως κινδυνεύει.

* Επιλέγω με αίσθημα ευθύνης να κάνω μόνο αυτήν την αναφορά δημόσια και καμία άλλη για κανένα άλλο θέμα, γιατί οι εξελίξεις στο ΚΟΚΚΙΝΟ είναι πολύ κρίσιμες κατά τη γνώμη μου, τόσο για μας τους εργαζόμενους, όσο και για την ύπαρξη του ίδιου του Σταθμού, που κρίνω πως , ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο, είναι μοναδικής σημασίας και αναντικατάστατου ρόλου.
Είμαι ξεκάθαρος και πιστέψτε με ειλικρινής, ότι δεν επιδιώκω καμία αντιπαράθεση, πόσο μάλλον μέσω ΦΒ, με κανένα γι΄αυτό το θέμα, ιδιαίτερα με συναδέλφους σ΄αυτήν τη δύσκολη για όλους μας φάση.