ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

Ο αστός και ο κατσαπλιάς

Γράφει ο Τάσος Παππάς
Ο Αντώνης Σαμαράς έπραξε το αυτονόητο για όσους έχουν την άποψη ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο Novartis και ότι η όλη υπόθεση είναι μια θηριώδης σκευωρία που οργάνωσε το μεγάρου Μαξίμου. Μήνυσε τον Τσίπρα (για τον μισό ποινικό κώδικα), τον Παπαγγελόπουλο για τον οποίο είχε αφήσει αιχμές, θυμίζοντας τη θέση του στην κυβέρνηση Καραμανλή (διοικητής της ΕΥΠ) και τους τρεις εισαγγελείς που υπογράφουν τη δικογραφία..
Αν αφήσουμε στην άκρη ότι η κίνησή του είναι πρωτοφανής (πρώην πρωθυπουργός μηνύει εν ενεργεία πρωθυπουργό και τρεις υψηλόβαθμους δικαστικούς λειτουργούς) πρέπει να παραδεχτούμε ότι είναι συμβατή με την υπερασπιστική γραμμή που έχει υιοθετήσει. Ενέταξε στο κατηγορητήριό του και τους τρεις εισαγγελείς, συνειδητοποιώντας ότι κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν θα μπορούσε να πιστέψει ότι μια σκευωρία τέτοιου τύπου και τέτοιας έκτασης στήθηκε μόνο από τον Τσίπρα χωρίς την εμπλοκή  των αρμόδιων εισαγγελέων. Ως προς αυτό λοιπόν ήταν μια συνεπής επιλογή.
Όποιος όμως διαβάσει το περιεχόμενο της μήνυσης (55 σελίδες) θα φρίξει. Οι παλιότεροι θα νομίσουν ότι έχουν μπροστά τους προκήρυξη ακροδεξιάς οργάνωσης την περίοδο του εμφυλίου ή κύριο άρθρο σε  υπερσυντηρητική εφημερίδα τη δεκαετία του '50 ή ενημερωτικό σημείωμα της Ασφάλειας την περίοδο που οι αριστεροί διώκονταν ανηλεώς από το κράτος και το παρακράτος της Δεξιάς.
«Συμμορίτες, σταλινικού χαρακτήρα συνωμοσίες, καθεστώς Μαδούρο». Αυτό είναι κατά τη γνώμη του κ. Σαμαρά το πλαίσιο εντός του οποίου κινείται ο Τσίπρας και η εγκληματική οργάνωση που διοικεί.
Ωστόσο, μας καθησυχάζει. Αυτός και οι φίλοι του στη Νέα Δημοκρατία δεν θα επιτρέψουν στον συρφετό που κυβερνά τη χώρα να ανατρέψει την αστική δημοκρατία. Μπορείτε λοιπόν αστοί και νοικοκυραίοι να κοιμάστε ήσυχοι. Οι φύλακες έχουν γνώση.
Θα αναρωτηθεί κάποιος: Μα γιατί εκπλήσσεστε με αυτά που αναφέρει ο Σαμαράς; Αυτός δεν ήταν που έλεγε πριν από τις εκλογές ότι αν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα εξαφανιστούν οι εικόνες από τα δημόσια κτίρια, θα φύγουν οι καταθέσεις, θα τρώμε με δελτίο; Αυτός δεν ήταν που έβαλε την κυβερνητικό εκπρόσωπο να δηλώσει ότι ο Τσίπρας προστατεύει τις ένοπλες συνιστώσες του κόμματος του;
Και κάτι μικρό και ασήμαντο, αλλά ενδεικτικό της νοοτροπίας του πρώην πρωθυπουργού. Αυτός δεν ήταν που δεν καταδέχθηκε να παραδώσει την πρωθυπουργία μετά την ήττα του τον Γενάρη του 2015;
Σιγά μην τηρούσε το πρωτόκολλο. Αυτός, ένας αστός περιωπής, δεν θα μπορούσε να δώσει το χέρι του σ' έναν κατσαπλιά. Εξ όνυχος τον λέοντα.

- από την Εφημερίδα των Συντακτών