ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

«Ο M. Σαλμάς κατέρριψε κάθε παραθεωρία για σκευωρία»

Αποκαλυπτική αποδείχθηκε η αντιπαράθεση μεταξύ του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιου Κούλογλου και του πρώην υπουργού της Νέας Δημοκρατίας, Μάριου Σαλμά. Οι δύο άνδρες διασταύρωσαν τα ξίφη τους με αφορμή το σκάνδαλο Novartis, που μονοπωλεί το πολιτικό σκηνικό της χώρας.
Αρχικά, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε (ΑΝΤ1) πως υπήρξε ένας πρώην υπουργός, ο οποίος -γνωρίζοντας ότι υπάρχουν στοιχεία εναντίον του- ζήτησε.. να υπαχθεί ως προστατευόμενος μάρτυρας στο FBI. Μετά από παρέμβαση του παρουσιαστή του κεντρικού δελτίου, Νίκου Χατζηνικολάου, ο Στ. Κούλογλου επιβεβαίωσε πως αναφέρεται στον Μάριο Σαλμά.
Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, το FBI αρνήθηκε να θέσει τον πρώην υπουργό της Νέας Δημοκρατίας σε αυτό το καθεστώς.

Αρνήθηκε τα λεγόμενα του Στ. Κούλογλου, ο Μ. Σαλμάς

Άμεση και έντονη ήταν η αντίδραση του Μάριου Σαλμά, ο οποίος σε τηλεφωνική παρέμβαση του, επιτέθηκε στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για ψεύδη, λέγοντας ότι θα στραφεί νομικά εναντίον του. Ο κ. Σαλμάς υποστήριξε ότι εκείνος ήταν που ενημέρωσε τις αμερικανικές αρχές για τις πρακτικές της Novartis, αλλά αρνήθηκε ότι ζήτησε την προστασία τους.

Η αντίδραση του Μαξίμου

Οι δηλώσεις του κ. Σαλμά, δεν έμειναν απαρατήρητες από το Μαξίμου.
«Ο κ. Σαλμάς κατέρριψε κάθε παραθεωρία για σκευωρία και κουκουλοφόρους μάρτυρες», επεσήμανε σε ανακοίνωση του, το Γραφείο Τύπου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού.
«Το 2014 ο κ. Σαλμάς ισχυριζόταν πως ''ο 'Αδωνις Γεωργιάδης αύξησε το κόστος των φαρμάκων για τους ασφαλισμένους'', εκτιμώντας την επιβάρυνση στα 200 εκατ. ευρώ.
Σήμερα ο κ. Σαλμάς, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ομολόγησε πως του είχε ζητηθεί στο παρελθόν να συνεισφέρει στις έρευνες στις ΗΠΑ για το σκάνδαλο της Novartis και τις αθέμιτες πρακτικές της στην Ελλάδα  ως ''μάρτυρας επιβεβαίωσης''», αναφέρει η ανακοίνωση.
Συμπερασματικά το γραφείο Τύπου της Γ.Γ. πρωθυπουργού, υπογράμμισε: «Με λίγα λόγια, ο κ. Σαλμάς κατέρριψε με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο κάθε παραθεωρία για δήθεν σκευωρία και κουκουλοφόρους μάρτυρες. Κάθε μέρα που περνάει οι αντιφάσεις της ΝΔ πυκνώνουν», καλώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «να πει επιτέλους την αλήθεια στον ελληνικό λαό».