ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Mega: η προθεσμία των τραπεζών και η πτώχευση που έρχεται

Ολόκληρη η επιστολή προς τους μετόχους του καναλιού
 
Θέμα χρόνου, εκτός αν εμφανιστεί από μηχανής θεός-επενδυτής, είναι η υποβολή αίτησης πτώχευσης της Τηλέτυπος καθώς των κινήσεων του ΕΣΡ, που απειλεί με διακοπή εκπομπής σήματος την 28η Φεβρουαρίου, είχε προηγηθεί επιθετική ενέργεια των πιστωτριών τραπεζών. Οι τράπεζες με.. επιστολή την οποία φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα το bankingnews έδωσαν προθεσμία στους μετόχους και τη διοίκηση του Mega έως την 15η Φεβρουαρίου προκειμένου να διατυπωθεί εναλλακτική πρόταση του καναλιού επιφυλασσόμενες ταυτόχρονα των νομίμων δικαιωμάτων τους.
Ουσιαστικά οι τράπεζες προειδοποίησαν με πτώχευση το Mega ή με κινήσεις πλειστηριασμού περιουσιακών στοιχείων αν δεν υπάρξει ένα πρόταση έως και την ερχόμενη Πέμπτη.
Μάλιστα εμμέσως πλην σαφώς θέτουν την διοίκηση της Τηλέτυπος προ νομικών ευθυνών σχετικά με τη διαφύλαξη των περιουσιακών στοιχείων και κυρίως της ταινιοθήκης που βρίσκεται σε ενέχυρο στα χέρια των τραπεζών.
Η κίνηση των τραπεζών σε συνδυασμό με την τακτική του ΕΣΡ είχαν ως αποτέλεσμα να υπάρξει ανακοίνωση από τον όμιλο Βαρδινογιάννη ότι δεν πρόκειται να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση με τους πιστωτές και ότι θα καλυφθεί από τον εν λόγω όμιλο το μερίδιο που αναλογεί στις υποχρεώσεις μισθοδοσίας προς το προσωπικό.
Με την ανακοίνωση αυτή ουσιαστικά η εταιρία πλην των υποχρεώσεων προς το προσωπικό μεταβαίνει σε καθεστώς στάσης πληρωμών. Η εξέλιξη αυτή οδηγεί μετά τη λήξη της προθεσμίας της 15ης Φεβρουαρίου που έδωσαν οι τράπεζες είτε σε υποβολή αίτησης πτώχευσης είτε από τη διοίκηση της εταιρίας είτε από τους ίδιους του πιστωτές είτε και σε άμεση ρευστοποίηση των περιουσιακών στοιχείων που βρίσκονται σε ενέχυρο.
Είναι προφανές ότι η ρευστοποίηση των περιουσιακών στοιχείων όπως η ταινιοθήκη δίνει οριστικό τέλος στη λειτουργία του Mega καθώς ο ιστορικός σταθμός μένει γυμνός από το βασικό του περιουσιακό στοιχείο που του στερεί τη δυνατότητα να εκπέμπει πρόγραμμα.
Σημειωτέον ότι και η διακοπή της προβολής διαφημίσεων ουσιαστικά αποτελεί ένα μεγάλο χτύπημα καθώς οι τράπεζες δεν έχουν λαμβάνειν μελλοντικά έσοδα όπως έκαναν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.
ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ MEGA ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥ







Νίκος Καρούτζος
www.bankingnews.gr