ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Καθυστερήσεις στην ένταξη εργαζομένων στον ΕΔΟΕΑΠ

Διαμαρτυρία της Ενωσης Συντακτών Περιοδικού Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ)

Την έντονη διαμαρτυρία του εκφράζει το ΔΣ της ΕΣΠΗΤ, διότι η μεγάλη πλειοψηφία των ασφαλισμένων συνεχίζει να ασφαλίζεται στον ΕΟΠΥΥ και όχι στον ΕΔΟΕΑΠ, όπως προβλέπει ο νόμος, με δεδομένο ότι η σχετική διάταξη για τη διεύρυνση του ΕΔΟΕΑΠ ψηφίσθηκε και δημοσιεύθηκε την 16/11/2017, (ν. 4498/2017 - ΦΕΚ 172Α/16-11-2017).
Επιπρόσθετα η ΕΣΠΗΤ σημειώνει ότι προκαλεί αρνητική εντύπωση η πρόσφατη έκδοση.. αλληλοσυγκρουόμενων εγκυκλίων για το θέμα τόσο από τον ΕΦΚΑ (26/1/2018) όσο και από τον ΕΔΟΕΑΠ (30/1/2018).
Η μη έγκαιρη και καθολική εφαρμογή του νόμου 4498/2017 είναι σαφές πως δημιουργεί δικαιολογημένα σύγχυση και ανασφάλεια στους εργαζομένους και λαβή σε τρίτους που δεν συμφωνούν και πολεμούν την κοινή προσπάθειά μας.
Το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ επισημαίνει το ζήτημα προς κάθε κατεύθυνση και αρμόδιο φορέα και υπογραμμίζει πως είναι μείζονος σημασίας η ομαλή πορεία και η νέα λειτουργία του ΕΔΟΕΑΠ, ενώ τονίζει πως παραμένει ανοιχτό για την ΕΣΠΗΤ το ζήτημα της άμεσης ένταξης και των συνταξιούχων μελών της.
Τέλος, η μη ανταπόκριση του Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ για συνάντηση με το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ προκαλεί επιπλέον ερωτηματικά και προβληματισμό καθώς δεν συμβάλει στις καλές σχέσεις μεταξύ ΕΔΟΕΑΠ και συνδικαλιστικών Ενώσεων για την αναγκαία ενημέρωση για ένα θέμα τόσο ουσιαστικής σημασίας όπως η περίθαλψη και η επικούρηση.