ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Στο Συμβούλιο της Ευρώπης η επίθεση κατά του δημοσιογράφου Άρη Ασβεστά

Στο Συμβούλιο της Ευρώπης κατήγγειλαν η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΔΟΔ) και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΕΟΔ) τη δεύτερη, κατά σειρά, επίθεση που δέχεται ο δημοσιογράφος Άρης Ασβεστάς
Η υπόθεση, όπως επισημαίνουν οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών, διαβιβάζεται μέσω της Διαδικτυακής Πλατφόρμας για την Προώθηση της Προστασίας της Δημοσιογραφίας και της Προσωπικής Ασφάλειας των Δημοσιογράφων..
Συγκεκριμένα η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΔΟΔ) εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
 «Ο Έλληνας αθλητικός δημοσιογράφος Άρης Ασβεστάς  δέχεται επίθεση για δεύτερη φορά
Ο δημοσιογράφος Άρης Ασβεστάς, αθλητικός συντάκτης στο ραδιοφωνικό σταθμό SPORT FM στην Αθήνα, δέχθηκε επίθεση από αγνώστους στις 27 Ιανουαρίου 2018, όταν τελείωσε την εκπομπή του και κατευθυνόταν στο σπίτι του. Η επίθεση συνέβη έξω από ένα μίνι μάρκετ όπου σταμάτησε ο Ασβεστάς, για να αγοράσει τσιγάρα. Οδηγούσε μηχανή και μόλις έβγαλε το κράνος, δύο άγνωστοι άνδρες του επιτέθηκαν βίαια. Ο δημοσιογράφος οδηγήθηκε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε για μικρό χρονικό διάστημα και μετά του επετράπη να επιστρέψει σπίτι.
Πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση που δέχεται ο Άρης Ασβεστάς, το προηγούμενο περιστατικό συνέβη στις 3 Σεπτεμβρίου 2012, όπου πάλι δέχθηκε επίθεση αγνώστων έξω από το σπίτι του, γυρνώντας αργά το βράδυ από τη δουλειά στο ραδιοφωνικό σταθμό. Tα άτομα, που του επιτέθηκαν, τον χτύπησαν με ένα σιδερένιο αντικείμενο μόλις έβγαλε το κράνος. Καμία σύλληψη δεν έχει γίνει για τα δύο αυτά περιστατικά».