ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Ιστορική δικαίωση των απολυμένων του «ΕΠΕΝΔΥΤΗ»

Τα μέλη του ΔΣ και ιδιοκτήτες της εφημερίδας ως φυσικά πρόσωπα να καλούνται να καταβάλουν εξ’ ιδίων τα οφειλόμενα

Ιστορική και υψίστης σημασίας για τα εργασιακά δικαιώματα είναι η απόφαση του Εφετείου της Αθήνας, η οποία, στην κρίσιμη περίοδο για τα ΜΜΕ, δικαιώνει τους απολυμένους της εφημερίδας «ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ». Με την συγκεκριμένη απόφαση :
  • Κρίθηκε νόμιμη η επίσχεση εργασίας τους και αναγνωρίστηκε ότι οι ίδιοι εξάντλησαν.. κάθε περιθώριο υπομονής και καλοπιστίας για την σωτηρία της εφημερίδας.
  • Τους επιδικάστηκαν οι οφειλόμενοι μισθοί τους.
  • Αποφασίστηκε ότι συνυπόχρεοι με την εργοδότρια εταιρεία για την καταβολή του συνόλου των οφειλομένων είναι τα μέλη του διοικητικού της συμβουλίου και ιδιοκτήτες της εφημερίδας ως φυσικά πρόσωπα με αποτέλεσμα να καλούνται να καταβάλουν, εξ’ ιδίων πλέον, τα οφειλόμενα.
Είναι προφανές ότι κατά το τρίτο της σκέλος η απόφαση είναι ιδιαίτερα τολμηρή, με ευρύτερες συνέπειες, όχι μόνο για τους εργαζομένους στον Τύπο αλλά και για τους εργαζομένους όλης της χώρας ανεξαρτήτως Κλάδου. Ανοίγει τον δρόμο της αναζήτησης της προσωπικής ευθύνης μετόχων και μελών διοικητικών συμβουλίων, οι οποίοι πιστεύουν ότι βρίσκονται στο απυρόβλητο αφήνοντας στο πέρασμά τους αποστεωμένες εταιρείες και απλήρωτους εργαζομένους.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ δηλώνει την πλήρη και ανυποχώρητη στήριξη του στους εργαζόμενους του «ΕΠΕΝΔΥΤΗ» δεσμευόμενο ότι θα σταθεί στο πλευρό τους στις επόμενες φάσεις του δικαστικού τους αγώνα.