ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Στις 5 Μαρτίου θα κριθεί η τύχη του Mega από το ΕΣΡ

Τι γίνεται με ΑΡΤ και Μακεδονία

Στις 5 Μαρτίου αναμένεται να αποφασίσει η Ολομέλεια του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης αν ο τηλεοπτικός σταθμός Mega θα διακόψει τη λειτουργία του.
Για τα άλλα δύο κανάλια που μπήκαν στο άρθρο 14α του νόμου 4439, το «ΑΡΤ» και το «Μακεδονία», η Ολομέλεια του ΕΣΡ θα αποφασίσει σχετικώς στις 27 Φεβρουαρίου.
Υπενθυμίζεται ότι με βάση το άρθρο 14α, οι λειτουργούντες κατά την έναρξη της διαδικασίας παροχής τηλεοπτικών αδειών που δεν μετέχουν στη διαδικασία αυτή, θα πρέπει να διακόψουν τη λειτουργία τους εντός τριμήνου το ανώτερο,.. μετά τη δημοσίευση της προκήρυξης.
Σήμερα, στο ΕΣΡ προσήλθαν το Mega, το ΑΡΤ και το Μακεδονία, προκειμένου να εκθέσουν τις απόψεις τους για την προοπτική λειτουργίας τους.
Από την πλευρά του Mega, το ΕΣΡ έλαβε επιστολή υπογεγραμμένη από δύο δικηγόρους, με την οποία ενημέρωναν πως το κανάλι έχει προσφύγει στο ΣτΕ, θεωρώντας αντισυνταγματική τη διαδικασία παροχής αδειών και ως εκ τούτου δεν έχει νόημα η εμφάνισή του στο ΕΣΡ.
Σημειώνεται πως δεν κατέστη δυνατό να διακριβωθεί από το ΕΣΡ τι είδους εξουσιοδότηση είχαν οι δικηγόροι και από ποιον εκ των μετόχων.
Το Μακεδονία από την πλευρά του υπενθυμίζεται ότι είχε δηλώσει πως θα είναι μη ενημερωτικό κανάλι, άρα δεν εμπίπτει στις προβλέψεις της διάταξης του νόμου και ζητά να μην διακοπεί η λειτουργία του.
Το ΑΡΤ, από την άλλη, επικαλέστηκε ότι εδώ και αρκετούς μήνες έχει κάνει αίτηση να είναι θεωρείται κανάλι περιφερειακής εμβέλειας.
Αν το ΕΣΡ απορρίψει τις αιτήσεις του Μακεδονία και του ΑΡΤ θα ζητήσει από τη Digea να διακόψει το σήμα τους ενώ, σε περίπτωση που τις κάνει δεκτές, το Μακεδονία θα συνεχίσει να εκπέμπει κανονικά έως την προκήρυξη των θεματικών αδειών που προβλέπεται κατά τον Σεπτέμβρη και το ΑΡΤ θα συνεχίσει ως περιφερειακό. Επομένως, θα δοθεί εντολή στη Digea να διακόψει κάθε εκπομπή σήματος σε οποιαδήποτε περιφέρεια, πλην της Αττικής.
Σημειώνεται ότι οι αιτήσεις των καναλιών, μεταξύ των οποίων και του Mega, για ακύρωση της διαδικασίας ως αντισυνταγματικής θα συζητηθούν στις 2 Μαρτίου.

Χρήστος Ξανθάκης (newpost)