ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022

Παραδοχή Παπαχελά: Τα ρεπορτάζ για τις υποκλοπές «δεν αγαπήθηκαν» από το Μαξίμου


Τον τρόπο με τον οποίο βλέπει η κυβέρνηση το σκάνδαλο των υποκλοπών αποκάλυψε ο διευθυντής της «Καθημερινής», ο οποίος τόνισε ότι τα ρεπορτάζ του Γιάννη Σουλιώτη για το θέμα «δεν αγαπήθηκαν στο Μαξίμου». Ο Αλέξης Παπαχελάς παραδέχθηκε επίσης -και προς τιμήν του- ότι τα ελληνικά ΜΜΕ, και η εφημερίδα του, «άργησαν να μπουν στο θέμα» και «να πιάσουν το νήμα της υπόθεσης από την αρχή». Ωστόσο, πρόσθεσε, πως από τη στιγμή που ασχολήθηκε η εφημερίδα, «η κάλυψη δεν είναι ελλιπής» και τα ρεπορτάζ του Γιάννη Σουλιώτη «έχουν βάλει τον πήχη πολύ ψηλά».
Όλα αυτά έπειτα από σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου Θοδωρή Χονδρόγιαννου, στο διεθνές συνέδριο δημοσιογραφίας «A matter of Trust», ο οποίος επισήμανε ότι οι υποκλοπές άπτονται του Συντάγματος και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.
Για του λόγου το αληθές, ας δούμε την ανάρτηση του Θανάση Κουκάκη:
Βέβαια, τα ωραία αυτά ρεπορτάζ έμειναν μόνο στην έντυπη έκδοση της «Καθημερινής», δεν τα είδαμε στην ιστοσελίδα, όπου θα μπορούσαν να έχουν μεγαλύτερη αναγνωσιμότητα.
Τώρα εμείς τι να πούμε; Αν τα ρεπορτάζ της «Καθημερινής» για τις υποκλοπές «δεν αγαπήθηκαν από το Μαξίμου», φανταστείτε τι συμβαίνει με τα αντίστοιχα ρεπορτάζ άλλων μέσων, των αντιπολιτευτικών.
Α.Κ. /ΕφΣυν