ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022

Εφιαλτικές σκηνές σε δελτία και σίριαλ


Τα κανάλια χορηγοί των ψυχιάτρων...

Παρακολουθείς τα δελτία στην τηλεόραση και γίνεσαι ψυχικό κουρέλι, νιώθεις την ανάγκη ψυχολόγου, αγγίζεις τα όρια της κατάθλιψης: βία, βιασμοί, αυτοκτονίες, ακρίβεια, εκδικητικά πορνό, απειλή πολέμου, αεροπορικά δυστυχήματα, παραμορφωμένα από συγκρούσεις αυτοκίνητα και θάνατοι –πάμπολλοι θάνατοι που προσθέτουν αβάσταχτες ποσότητες δυστυχίας σε συμπυκνωμένο τηλεοπτικό χρόνο μιας ώρας. 
Η τηλεόραση ποντάρει στον τρόμο, στη θλίψη και στην ωμότητα. Παίζει τα ίδια θλιβερά θέματα, επαναλαμβάνοντας επί δυο, τρεις και περισσότερες μέρες τις απαράλλαχτες περιγραφές, προβάλλοντας τους ίδιους μάρτυρες και μεταδίδοντας αχρείαστες ανατριχιαστικές λεπτομέρειες. Όπως συνέβη με το φονικό σε ορεινό χωριό της Καβάλας, για το οποίο από το βράδυ της περασμένης Παρασκευής έως και το βράδυ της Δευτέρας (προφανώς έπεται συνέχεια) μας περιγράφουν πώς συνέβη η απίστευτη κτηνωδία από τον δολοφόνο και αυτόχειρα κτηνοτρόφο. 
Μάλιστα, φτάσαμε στο σημείο να ακούμε σε σκληρή περιγραφή το πώς τα σκάγια (σκάγια για πουλάκια, μας είπαν!) διαπέρασαν το δολοφονημένο βρέφος, ποια ήταν η διαδρομή στο σωματάκι του, από πού μπήκαν, από πού βγήκαν!
Και όσοι τηλεθεατές γλιτώσουν από το μαράζι βλέποντας τα δελτία, ακολουθούν τα σίριαλ για να πάρουν τη σκυτάλη της θλίψης και να τους αποκάμουν. 
Σίριαλ με αλλεπάλληλους θανάτους, κηδείες, νεκροφόρες, νεκροπομπούς, ανοικτούς τάφους, ψαλμωδίες. 
Με ανατριχιαστικό νατουραλισμό, δείχνουν φέρετρα με ηθοποιούς που υποδύονται... ολοζώντανα τη σορό τους. Ωχροί, ακίνητοι, βυθισμένοι μέσα στα λουλούδια –σε ρόλο που δεν θα ξεχάσουν ποτέ.
Εφιαλτικές σκηνές, από εφιαλτικά Μέσα που είναι οι καλύτεροι χορηγοί ψυχολόγων και ψυχιάτρων.