ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

«Μια νύχτα του Αυγούστου»: Η νέα σειρά της Βικτόρια Χίσλοπ στην ΕΡΤ


Μετά την «Καρτ Ποστάλ», που προβλήθηκε πέρσι, η Βικτόρια Χίσλοπ επιστρέφει στη δημόσια τηλεόραση με μια νέα δραματική σειρά. Απόψε Κυριακή στις 22.00, στην ΕΡΤ1 αλλά και στην ERT World, θα κάνει πρεμιέρα το «Μια νύχτα του Αυγούστου», μια παραγωγή που βασίστηκε στο ομότιτλο βιβλίο της συγγραφέα, σε σκηνοθεσία Ζωής Σγουρού και σενάριο Παναγιώτη Χριστόπουλου. Στη νέα σειρά πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων ο Γιάννης Στάνκογλου, η Γιούλικα Σκαφιδά, ο Γιώργος Καραμίχος και η Μαρία Καβογιάννη.

Η υπόθεση του «Μια νύχτα του Αυγούστου», όπως την περιγράφει η ΕΡΤ:

Το νήμα της αφήγησης ξετυλίγεται με αφετηρία τη δολοφονία της Άννας Πετράκη (Ευγενία Δημητροπούλου), από τον σύζυγό της Ανδρέα Βανδουλάκη (Γιάννης Στάνκογλου), μια νύχτα του Αυγούστου, έξι χρόνια πριν, όταν ο τελευταίος μαθαίνει ότι είχε εραστή τον ξάδελφό του, τον Μανώλη Βανδουλάκη (Γιώργος Καραμίχος).
Βασικό ρόλο στη σειρά έχει η αδελφή της Άννας, Μαρία Πετράκη (Γιούλικα Σκαφιδά), η οποία προσπαθεί να συνεχίσει τη ζωή της, κρατώντας καλά κρυμμένα μυστικά που δεν πρέπει να βγουν στην επιφάνεια…
Ο Μανώλης έφυγε από την Κρήτη αποφασισμένος να μην επιστρέψει ποτέ. Ζει στον Πειραιά. Οι γύρω του, περιθωριακοί τύποι του λιμανιού, βλέπουν στο πρόσωπό του έναν γοητευτικό ευχάριστο και χαρισματικό άνθρωπο, με άγνωστο παρελθόν, επιρρεπή στις καταχρήσεις και στον τζόγο.
Ο Ανδρέας είναι φυλακισμένος στην Κρήτη, καταδικασμένος σε ισόβια κάθειρξη. Κανείς δεν τον έχει επισκεφθεί εδώ και έξι χρόνια – εκτός από τις τύψεις γι’ αυτό που έκανε, οι οποίες δεν τον αφήνουν στιγμή σε ησυχία.
Κι ενώ η μοίρα του ενός είναι ήδη προδιαγεγραμμένη από το δικαστήριο, η μοίρα του άλλου ίσως να έχει μια τελευταία ελπίδα να αλλάξει. Ο Μανώλης, λίγο πριν από την αυτοκαταστροφή του, γνωρίζει ξανά την αγάπη. Όχι την εγωιστική, καταστροφική αγάπη που είχε για την Άννα. Μα, μια αγάπη γενναιόδωρη και φωτεινή, που την νιώθει για πρώτη φορά στη ζωή του: την αγάπη για τους ανθρώπους γύρω του, που ως τώρα του ήταν ξένοι. Για τη λιγάκι αδιάκριτη σπιτονοικοκυρά του, την Αγάθη (Μαρία Καβογιάννη), για τους βασανισμένους ανθρώπους που ζουν στην ίδια πανσιόν μαζί του, για τους συναδέλφους -εργάτες του λιμανιού, για τους ανθρώπους του περιθωρίου… Για ένα μικρό κορίτσι στο διπλανό παράθυρο. Ένα κορίτσι που μοιάζει με την κόρη της Άννας, τη Σοφία (Μαρία Πασσά), που ο Μανώλης πάντα αναρωτιόταν αν είναι δικό του παιδί.
Στο μεταξύ, η Μαρία αρχίζει για ανεξήγητους λόγους να επισκέπτεται τον φονιά της αδελφής της στη φυλακή, ενώ εμφανίζεται ο Αντώνης (Έκτορας Λιάτσος), ένας άντρας που ήταν πάντα ερωτευμένος με την Άννα και είχε μια κρυφή ανάμιξη στον θάνατό της. Παράλληλα, παρακολουθούμε τις ιστορίες του γιατρού Νίκου Κυρίτση (Αλέξανδρος Λογοθέτης) και του δικηγόρου και πάλαι ποτέ προέδρου της Σπιναλόγκας, Νίκου Παπαδημητρίου (Τάσος Νούσιας).
  • Παίζουν: Γιώργος Καραμίχος (Μανώλης), Μαρία Καβογιάννη (Αγάθη), Γιάννης Στάνκογλου (Αντρέας Βανδουλάκης), Γιούλικα Σκαφιδά (Μαρία Πετράκη), Αλέξανδρος Λογοθέτης (Νίκος Κυρίτσης), Τάσος Νούσιας (Νίκος Παπαδημητρίου), Μαρία Πασσά (Σοφία), Γιώργος Συμεωνίδης (Χρόνης), Κώστας Ανταλόπουλος (Σταύρος), Έλενα Τοπαλίδου (Φανή), Αινείας Τσαμάτης (Μάκης), Ελεάννα Φινοκαλιώτη (Φωτεινή), Έκτορας Λιάτσος (Αντώνης), Μιχάλης Αεράκης (Αλέξανδρος Βανδουλάκης), Ευγενία Δημητροπούλου (Άννα Πετράκη), Δημήτρης Αλεξανδρής (Ντρετάκης, διευθυντής φυλακών), Φωτεινή Παπαχριστοπούλου (Όλγα Βανδουλάκη), Βαγγέλης Λιοδάκης (Σαριδάκης, δεσμοφύλακας), Νικόλας Χαλκιαδάκης (Βαγγέλης, δεσμοφύλακας), Αντώνης Τσιοτσιόπουλος (Μάρκος), Αδελαΐδα Κατσιδέ (Κατερίνα), Ντένια Ψυλλιά (Ρηνιώ), Άννα Μαρία Μαρινάκη (Χριστίνα), Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης (Αναστάσης), Χρήστος Κραγιόπουλος (Φίλιππος)
Σενάριο: Παναγιώτης Χριστόπουλος
Σκηνοθεσία: Ζωή Σγουρού
Διευθυντής Φωτογραφίας: Eric Giovon
Σκηνογράφος: Αντώνης Χαλκιάς
Σύνθεση πρωτότυπης μουσικής: Δημήτρης Παπαδημητρίου
Ενδυματολόγος: Μάρλι Αλειφέρη
Ηχολήπτης: Θεόφιλος Μποτονάκης
Οργάνωση παραγωγής: Ελισσάβετ Χατζηνικολάου
Διεύθυνση παραγωγής: Αλεξάνδρα Νικολάου
Μοντάζ: Rowan McKay