ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022

Δημοσκοπήσεις και χαρτί υγείας


Δύο πράγματα
δεν λείπουν στην εποχή μας από κανένα ελληνικό σπίτι. Το πρώτο είναι το χαρτί υγείας. Το δεύτερο είναι οι δημοσκοπήσεις. Το πρώτο το πληρώνουμε και οι στατιστικές αναφέρουν ότι είμαστε στις πρώτες θέσεις της Ευρώπης στη χρήση του. Το δεύτερο μας παρέχεται δωρεάν και οι ποσότητες που παράγουμε και καταναλώνουμε μας αναδεικνύουν μακράν πρώτους στην Ευρώπη. Μπορεί κανείς να υποθέσει βάσιμα ότι σε κάθε ρολό χαρτί υγείας που μπαίνει στο σπίτι μας αντιστοιχεί και μια δημοσκόπηση. Κι αυτό αποτελεί κατάκτηση της Δημοκρατίας μας. Κυρίως επί Μητσοτάκη.

Εννοείται, για να μην έχουμε παρεξηγήσεις από τον σύνδεσμο παραγωγών χαρτιού υγείας ή από τον σύνδεσμο των δημοσκόπων, ότι σε καμιά περίπτωση δεν συγκρίνουμε τα δύο εντελώς διαφορετικά αυτά προϊόντα. Το χαρτί υγείας υπηρετεί την υγιεινή του σώματος, ενώ οι δημοσκοπήσεις υπηρετούν την υγιεινή του πνεύματος. Άλλη διαφορά: Το πρώτο μετά τη χρήση το κλείνουμε σε κάδους και σακούλες, ώστε καμία από τις ιδιότητές του να μην επηρεάζει εμάς και τους άλλους. Ενώ το δεύτερο το διαχέουμε, το διαδίδουμε μέσω των Μέσων σε όλη την επικράτεια.

Η χρησιμότητα και των δύο πάντως στην πρόοδο του λαού είναι αναμφισβήτητη. Σώμα και πνεύμα στη σύγχρονη Ελλάδα, χάρις ακριβώς στο χαρτί υγείας και στις δημοσκοπήσεις, τείνουν προς την αρμονία. Το πρώτο καθαρίζει το σώμα από ανεπιθύμητα απόβλητα. Οι δεύτερες καθαρίζουν το πνεύμα από ανεπιθύμητες σκέψεις και λαϊκίστικες τάσεις. Μ' αυτές μαθαίνει και ο τελευταίος Έλληνας πώς σκέφτεται η πλειοψηφία, ιδίως στη λεγόμενη πρόθεση ψήφου. Άρα μαθαίνει και ποιο είναι το πολιτικά ορθό, γιατί στη Δημοκρατία προφανώς η πλειοψηφία έχει δίκιο.

Υπάρχει βέβαια και μια αδικαιολόγητη γκρίνια, όχι για το χαρτί υγείας, αλλά για τις δημοσκοπήσεις. Πολύ μονόχρωμες και μονότονες τις βρίσκουν ορισμένοι. Ενώ το χαρτί υγείας προσφέρεται σε διάφορα χρώματα, συσκευασίες και ποιότητες, οι δημοσκοπήσεις όλο τα ίδια και τα ίδια. Ο Μητσοτάκης φθείρεται αλλά κανείς δεν καρπώνεται. Τα βάζουν λοιπόν με τον αγγελιαφόρο επειδή δεν τους αρέσει το μήνυμα. Κακώς όμως. Μια χαρά καρπούς βγάζει το δέντρο των δημοσκοπήσεων. Κι αν σκύψουν στη δενδροκομική 108 και στις δημόσιες συμβάσεις, θα βρουν ποιοι τους απολαμβάνουν...

Θανάσης Καρτερός