ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022

Οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα στην Ελλάδα εν μέσω ''μετασεισμών'' για τις υποκλοπές


Με τις «τρομερές οπισθοδρομήσεις» ως βασικό σημείο στην ατζέντα της θα καταφτάσει στη χώρα μας, στις 9 Οκτωβρίου, αποστολή των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, την ώρα που συνεχίζονται οι μετασεισμοί από το σκάνδαλο υποκλοπών και παρακολουθήσεων.
Σύμφωνα με το Euractiv, ο επικεφαλής του γραφείου των RSF σε Ε.Ε. και Βαλκάνια, Πάβολ Σζάλαϊ, δήλωσε ότι «το δικαίωμα στην ενημέρωση στην Ελλάδα, μια βασική ευρωπαϊκή χώρα, έχει υποστεί τρομερές οπισθοδρομήσεις. Η εύρεση λύσεων είναι ακόμη πιο επείγουσα σε μια εποχή που οι ευρωπαϊκές δημοκρατίες έρχονται αντιμέτωπες με τον προπαγανδιστικό πόλεμο της Ρωσίας».
Πρόσθεσε ότι η αποστολή θα επικεντρωθεί στην ελευθερία, την ανεξαρτησία και τη βιωσιμότητα του Τύπου στη Διεθνή Εβδομάδα Δημοσιογραφίας.
«Στις επόμενες συναντήσεις μου με δημοσιογράφους και τις αρχές, θα συζητήσω τα προβλήματα, αλλά και πιθανές λύσεις, ενώ θα εστιάσω σε θέματα όπως η παρακολούθηση δημοσιογράφων και η στασιμότητα της έρευνας για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ το 2021», πρόσθεσε.
«Η περίπτωσή μου αποκαλύπτει πόσο εύθραυστη μπορεί να γίνει η υπεράσπιση των πολιτικών δικαιωμάτων σε μια ευρωπαϊκή δημοκρατία και πόσο εύκολα, χάρη σε αυτά τα εξαιρετικά εξελιγμένα spyware, οι κυβερνήσεις και άλλα μέρη μπορούν να παραβιάσουν αυτά τα δικαιώματα», δήλωσε πρόσφατα στη EURACTIV ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης.