ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022

5ο Εσπερινό ΕΠΑΛ με Νικόλα Ασιμο


Ένα σχολείο σε μία ιστορική γειτονιά της Αθήνας, τα Εξάρχεια. Ένα σχολείο που δεν μοιάζει με κανένα άλλο. Μαθητές από το Αφγανιστάν, το Τόνγκο, το Μαρόκο, το Πακιστάν, το Ιράκ, την Ελλάδα. Μαθητές, στην πλειονότητάς τους ενήλικες, κάποιοι μάλιστα άνω των 50 ή και των 60 χρόνων. Άνθρωποι που αναζητούν μία δεύτερη ευκαιρία στη ζωή τους. Άνθρωποι που ζητούν απεγνωσμένα το μεροκάματο, μία ειδίκευση, ένα απολυτήριο λυκείου. Μα πάνω απ’ όλα άνθρωποι που διεκδικούν το δικό τους όνειρο στον πεζόδρομο της Κωλέττη.
Η «Αφύλαχτη Διάβαση», Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2022, 13:00-14:00, φιλοξενεί στον ραδιοθάλαμο της Φωνής της Ελλάδας τον διευθυντή του σχολείου Παναγιώτη Βαλέλη και τον σκηνοθέτη Γιώργο Γιαννόπουλο και ανοίγουν τον φάκελο με τις συναρπαστικές ανθρώπινες ιστορίες του 5 ου Εσπερινού ΕΠΑΛ της Αθήνας.
Στο ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ ακούγονται μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά τραγούδια του Νικόλα Άσιμου, ενός δημιουργού που έζησε και δημιούργησε στη γειτονιά των Εξαρχείων.
Έρευνα-παρουσίαση: Θωμάς Σίδερης