ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022

Κόλαφος ο Συνήγορος του Πολίτη για την ειδική αγωγή


Εξηγήσεις στη Βουλή καλείται να δώσει η υπουργός Παιδείας μετά από το πόρισμα – κόλαφο του Συνηγόρου του Πολίτη για τα θέματα της ειδικής αγωγής. Με πρωτοβουλία των τομεαρχών Παιδείας, Νίκου Φίλη και Μερόπης Τζούφη, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε ερώτηση προς τη Νίκη Κεραμέως , καθώς το πόρισμα διαπιστώνει την ανεπάρκεια πόρων και πιστώσεων για την παράλληλη στήριξη και τη λειτουργία των τμημάτων ένταξης.
Ο μεγάλος αριθμός αναφορών προς τον Συνήγορο του Πολίτη για το σχολικό έτος 2020-2021, καταγγέλλει, ακόμη, τις πολύμηνες καθυστερήσεις στην τοποθέτηση του προσωπικού, τη μη-υλοποίηση αιτημάτων εξειδικευμένης υποστήριξης μαθητών/τριων από ΕΒΠ και Σχολικούς Νοσηλευτές και την έλλειψη σταθερών προσώπων αναφοράς λόγω στελέχωσης κυρίως με αναπληρωτές, όπως και η αδυναμία κάλυψης κενών σε απομακρυσμένες ή δυσπρόσιτες περιοχές.
Σύμφωνα με τους 58 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που υπογράφουν την ερώτηση κατεδαφίζεται πλήρως το αφήγημα του υπουργείου περί κυβερνητικής προτεραιότητας προς την Ειδική Αγωγή.
- από efsyn.gr