ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021

Αναταράξεις στη ΝΔ: O Δένδιας απαντά στον Γεωργιάδη βάζοντας μπροστά τον ΣΥΡΙΖΑ


Aναταράξεις έφερε  στο εσωτερικό της Ν.Δ. η διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και αυτό παρά την προσπάθεια των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ να επαναφέρουν..το προφίλ του δυναμικού ηγέτη που λαμβάνει άμεσες αποφάσεις και βάζει το «μαχαίρι στο κόκκαλο».
Ο πρωθυπουργός, ουσιαστικά, σύρθηκε στην απόφαση αυτή, έπειτα από τη δυναμική παρέμβαση του Νίκου Δένδια εντός Βουλής, την ώρα που η κυβέρνησή του χαϊδεύει τα αυτιά των απανταχού ακροδεξιών με τη στάση της στο θέμα των ταγμάτων εφόδου στη Θεσσαλονίκη.
Όπως ήταν αναμενόμενο στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ., αλλά και της κυβέρνησης, επικράτησε αναστάτωση από την απόφαση, με αρκετά στελέχη να τοποθετούνται είτε ξεκάθαρα είτε με πιο… προσεκτικά λόγια.
Πρωί πρωί σήμερα, ο υπουργός Ανάπτυξης έσπευσε να τοποθετηθεί για το ζήτημα, ωστόσο, παρά το ότι αναγνώρισε το λάθος του «φίλου του» Κωνσταντίνου Μπογδάνου, άφησε αιχμές προς τον Νίκο Δένδια.«Δεν μ' αρέσει ούτε εγώ ούτε κανένας άλλος να υποδύεται τον πρόεδρο της Ν.Δ. Πρόεδρος της ΝΔ είναι ένας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν έχουμε άλλο» δήλωσε χαρακτηριστικά στοχεύοντας, εμμέσως, τον υπουργό Εξωτερικών.
Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας προχώρησε σε μία ανάρτηση που ξεκάθαρα στόχο έχει να κατευνάσει το εσωτερικό του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας και κυρίως τους ενοίκους του Μαξίμου.
Σε μία προσπάθεια να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις αφού ο υπουργός Εξωτερικών επισκίασε για ακόμα μία φορά με τη στάση του τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Νίκος Δένδιας έγραψε:
 «Ως Υπουργό Εξωτερικών με επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Την κυβέρνησή του εκπροσωπώ και στο εξωτερικό και στο εσωτερικό, όπως τονίζω σε κάθε ευκαιρία».
«Κατανοώ την ανάγκη (κατ’ εξοχήν) του ΣΥΡΙΖΑ, λόγω απόλυτης ένδειας πολιτικής πρότασης, να προσπαθεί να οικοδομήσει μία εικόνα διαφοροποίησής μου από τον Πρωθυπουργό, σε μία σειρά θεμάτων».
Ο Νίκος Δένδιας δε θέλει να δείξει υποχωρητικότητα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ γιατί οι κινήσεις απευθύνονται στο εσωτερικό της ΝΔ και τους ψηφοφόρους όμως το (κατ’ εξοχήν) είναι διττό. Απευθύνεται μεν στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά ουσιαστικά απαντά στον Άδωνι Γεωργιάδη, που νωρίτερα άφησε αιχμές για τις ηγετικές χάρες του υπουργού Εξωτερικών, αφού δήλωσε ότι «δεν μ' αρέσει ούτε εγώ ούτε κανένας άλλος να υποδύεται τον πρόεδρο της Ν.Δ.».
«Καθιστώ σαφές, άπαξ και διά παντός .Υπουργό Εξωτερικών με επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Την κυβέρνησή του εκπροσωπώ», το καρφί που έχει ξεκάθαρα αποδέκτη τον υπουργό Ανάπτυξης.
«Οι ενέργειές μου είναι το προϊόν της στενής και ειλικρινούς συνεργασίας μου μαζί του και η ισχυρή προσήλωσή μου στην επιτυχία των κυβερνητικών στόχων είναι δεδομένη» έγραψε χαρακτηριστικά στο twitter ο υπουργός Εξωτερικών θέλοντας να πείσει ότι δεν αμφισβητεί το Μαξίμου.
Το ίδιο είχε πράξει ο Νίκος Δένδιας άλλωστε και μετά τη συνάντησή του με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην Άγκυρα όπου με κυβερνητικές διαρροές έλεγαν ότι «ο υπουργός Εξωτερικών ήταν σε πλήρη συνεννόηση με τον πρωθυπουργό. Και είχε ρητή εντολή, αν προκληθεί, να απαντήσει αναλόγως».