ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021

«Nα αντισταθούμε στο γενικό τοπίο της κατευθυνόμενης δημοσιογραφίας»


Ανακοίνωση της Κίνησης για τις Ελευθερίες, τα Δημοκρατικά Δικαιώματα, την Αλληλεγγύη:
"Την Τετάρτη 6/10 και ώρα 12:00 το μεσημέρι στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), Ακαδημίας 60, 1ος όροφος, θα δοθεί συνέντευξη τύπου, ενόψει της δίκης στις 13/10/2021 αυτών που.. συνελήφθησαν στα Σεπόλια, μετά την πορεία του 2020 για την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
Στη συνέντευξη τύπου θα μιλήσουν οι δικηγόροι των κατηγορουμένων Λεγάκη Αντωνία και Παλαιολόγος Παλαιολόγος και οι κατηγορούμενοι αγωνιστές.
Παρέμβαση θα κάνει και η “Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Διωκόμενους για την ελευθερία σε κινητοποιήσεις”.
Εκτιμούμε ότι η παρουσία δημοσιογράφων και ΜΜΕ που τάσσονται με την αντικειμενική και ανεξάρτητη από κυβερνητικές κατευθύνσεις ενημέρωση είναι απαραίτητη, ώστε να ενημερωθούν και να προσπαθήσουν να προβάλλουν τις θέσεις όσων διώκονται με κατασκευασμένες κατηγορίες.
Είναι υποχρέωση όλων μας να αντισταθούμε στο γενικό τοπίο της κατευθυνόμενης δημοσιογραφίας που υπηρετεί τις στοχεύσεις για σπίλωση αγωνιστών και ποινικοποίηση όσων αντιστέκονται στην περιστολή ελευθεριών και δημοκρατικών δικαιωμάτων.
Στη συνέντευξη θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα για την παραχώρηση της αίθουσας.
Κ.Ε.Δ.Δ.Α- Κίνηση για τις Ελευθερίες, τα Δημοκρατικά Δικαιώματα, την Αλληλεγγύη"