ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021

Δημοσιογράφος του BBC πιέζει τον Τσέχο πρωθυπουργό με ερωτήσεις και τρώει... σπρωξιές (Βίντεο)


Φανερά εκνευρισμένος ήταν ο Τσέχος πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπις όταν προσπάθησε να τον προσεγγίσει ένας δημοσιογράφος του BBC για να του κάνει ερωτήσεις αναφορικά με την.. εμπλοκή του ονόματός του στην πολύκροτη υπόθεση των Pandora Papers.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα διεθνή ΜΜΕ, προκαλώντας σάλο στην κοινή γνώμη, ο Τσέχος πολιτικός έχει τοποθετήσει 22 εκατομμύρια δολάρια σε εταιρείες βιτρίνα που χρησίμευσαν στην αγορά του πύργου Μπιγκό στο Μουζέν της νότιας Γαλλίας. Μέσω των social media ο Μπάμπις υπερασπίστηκε τον εαυτό του σχετικά με όσα του καταλογίζονται: «Δεν έχω κάνει ποτέ κάτι παράνομο ή κακό. Όμως αυτό δεν τους εμποδίζει να προσπαθούν να με δυσφημούν και να επηρεάσουν τις βουλευτικές εκλογές στην Τσεχία», τόνισε στον λογαριασμό του στο Twitter.
Ο Τσέχος πρωθυπουργός ωστόσο δεν κατάφερε να κρύψει τον εκνευρισμό του όταν τον πλησίασε ρεπόρτερ του BBC για να αποσπάσει κάποιο περαιτέρω σχόλιο (ή εξήγηση) για την υπόθεση. Με το που αντικρίζει την κάμερα του BBC, ο Μπάμπις αποχωρεί γρήγορα και λέει στον δημοσιογράφο ότι την επόμενη φορά θα πρέπει να ζητήσουν την άδειά του για να τραβήξουν πλάνα. Καθώς ο δημοσιογράφος τον ακολουθεί με την κάμερα, ρωτώντας γιατί επέλεξε να χρησιμοποιήσει μια υπεράκτια εταιρεία για την αγορά ακινήτων στη Γαλλία, ένας από τους άνδρες που συνοδεύουν τον πολιτικό σπρώχνει δύο φορές εκνευρισμένος τον ρεπόρτερ.
Στη συνέχεια ο Τσέχος πολιτικός κοντοστέκεται για να μιλήσει στο βρετανικό δίκτυο, αλλά αντί να απαντήσει στην ερώτηση που του θέτει ο δημοσιογράφος, απλώς επαναλαμβάνει ότι δεν ζητήθηκε η άδεια του για να τον ακολουθεί η κάμερα.