ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021

Οι 17άρηδες και το στοίχημα της Βιώσιμης Ανάπτυξης


Οι 17 Στόχοι του ΟΗΕ για την Βιώσιμη Ανάπτυξη έως το 2030, μία από τις μεγαλύτερες οικουμενικές συμφωνίες της ανθρωπότητας, που συνυπέγραψαν 193 ηγέτες το 2015, παρουσιάζονται στην σειρά.. ωριαίων ντοκιμαντέρ «Η Γενιά των 17», που κάνει πρεμιέρα αυτήν την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου, στις 13:00 στην ΕΡΤ3 (και σε επανάληψη, στις 18:00).
Με κεντρικό ερώτημα «ποιον πλανήτη θέλουμε να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές;», η νέα παραγωγή της ΕΡΤ3 «Γενιά των 17», επικεντρώνεται στους 17 Παγκόσμιους Στόχους των Ηνωμένων Εθνών για έναν καλύτερο κόσμο – πιο δίκαιο, πιο φιλικό προς το περιβάλλον, πιο ειρηνικό.
Κάθε Στόχος – όπως η μείωση των ανισοτήτων, η ποιοτική εκπαίδευση, η υπεύθυνη κατανάλωση και παραγωγή, η μηδενική πείνα και φτώχεια ή η δράση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής – γίνεται πιο οικείος και πιο κατανοητός μέσα από την επαφή με έναν νεαρό πρωταγωνιστή, στο κατώφλι της ενήλικης ζωής, λίγο πριν ή λίγο μετά την πρώτη του ψήφο.
Μέσα από τη νεανική ματιά των παιδιών της κρίσης, της ψηφιακής επανάστασης, αλλά και της καραντίνας λόγω της πανδημίας, η σειρά αναδεικνύει τα ιδεώδη και αναζητά τις καλές πρακτικές που βοηθούν αυτούς τους 17άρηδες να ονειρεύονται, να δρουν και να διεκδικούν ένα βιώσιμο και πιο ανθρώπινο μέλλον.
Με ειδικούς από τους χώρους της ακαδημαϊκής κοινότητας και της τέχνης, των περιβαλλοντικών και ανθρωπιστικών οργανώσεων, των ανεξάρτητων αρχών που έχει θεσπίσει η Πολιτεία, της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και φυσικά από τα Ηνωμένα Έθνη, η «Γενιά των 17» τεκμηριώνει την πανανθρώπινη Ατζέντα του ΟΗΕ, που μοιάζει ουτοπική, αλλά αποτελεί το μοναδικό νόμιμο, καθολικό και διεθνώς αναγνωρισμένο όραμα για την ανθρωπότητα και για τον κόσμο όπου θέλουμε να ζούμε.
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Σκούρας
Σενάριο-Αρχισυνταξία: Τάνια Μινογιάννη
Creative Producer: Γιούλη Παπαοικονόμου
Εκτέλεση παραγωγής: elcproductions
Επεισόδιο 1ο: Στόχος 10: Λιγότερες ανισότητες
Όλα τα επεισόδια της εκπομπής είναι διαθέσιμα και στη δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX μετά την προβολή τους στην ΕΡΤ3