ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021

Nέο μήνυμα της Καθημερινής στην κυβέρνηση


Νέο μήνυμα στέλνει όπως φαίνεται η εφημερίδα «Καθημερινή» προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη και αυτό αφορά τα τρία διμερή μνημόνια που πρέπει να περάσουν από τη Βουλή των Ελλήνων προς.. κύρωση ως συνέχεια της Συμφωνίας των Πρεσπών για τα οποία η κυβέρνηση κωλυσιεργεί φοβούμενη προφανώς τις αντιδράσεις των ακροδεξιών βουλευτών της.
Η εφημερίδα περιλαμβάνει στη σημερινή της έκδοση άρθρο στη σελίδα 5 όπου μεταξύ άλλων αναφέρει πως την τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών ζήτησαν από τον πρόεδρο Στέβο Πεντάροφσκι τόσο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
Στο σημείο αυτό μάλιστα ο βορειομακεδόνας πρόεδρος απαντά με το λατινικό «pacta sunt servant, δηλαδή οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται.
Η εφημερίδα σημειώνει επίσης με ιδιαίτερη σημασία πως η Αθήνα δηλώνει απερίφραστα τη θετική της στάση υπέρ της ευρωπαϊκής πορείας της Βόρειας Μακεδονίας.
Ας σημειωθεί πως η συνεχής επίκληση της Συμφωνίας των Πρεσπών και η τήρησή της αποτελεί την οχυρωματική γραμμή της κυβέρνησης για να κρύψει την πλήρη της κυβίστηση όσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Αλλά περιέργως πως, ενώ αυτά γράφει το άρθρο στην 5η σελίδα, στο χτύπημα της πρώτης σελίδας της εφημερίδας εμφανίζεται να ζητά ο ίδιος ο πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας την τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Η έκφραση μάλιστα υπάρχει μέσα σε εισαγωγικά, που δηλώνουν δικά του λόγια.
Εμμέσως δηλαδή ζητά η «Καθημερινή» από την κυβέρνηση να περάσουν τα τρία μνημόνια συνεργασίας από τη Βουλή.
Για την ιστορία ο ίδιος κατά την επιστροφή του στα Σκόπια ανέφερε πως έλαβε τη διαβεβαίωση πως η κυβέρνηση θα τα φέρει στη Βουλή προς κύρωση «εν ευθέτω χρόνω».
Πάντως τυχαία και κατά λάθος το χτύπημα της εφημερίδας στην πρώτη σελίδα, σίγουρα δεν έγινε…
Είναι μάλλον η εποχή των «μηνυμάτων» των ΜΜΕ προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη


Και νέα κριτική από Μανδραβέλη

Με μια πολύ σκληρή κριτική, ο αρθρογράφος της Καθημερινής Πάσχος Μανδραβέλης, κατακεραυνώνει την κυβέρνηση Μητσοτάκη για την απόφασή της να πραγματοποιηθούν οι εορτασμοί του Αγίου Δημητρίου στις 26 Οκτωβρίου και η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.
Αυτή τη φορά εκτιμά ότι κυβέρνηση και Μαυρουδής Βορίδης, υπουργός Εσωτερικών, παίζουν το παιγνίδι της κολοκυθιάς αναπτύσσοντας τη θέση για την παρέλαση της Θεσσαλονίκης η οποία ήταν «έλα μωρέ τώρα…». Αναφέρει συγκεκριμένα ο άρθρογράφος: «Δήλωσε (σσ ο Βορίδης) ότι στην εξαιρετικά επιβαρυμένη Θεσσαλονίκη χιλιάδες θα συνωστιστούν διότι “έχουμε καθημερινά συγχρωτισμό, ο οποίος γίνεται από τις διαδηλώσεις, ο οποίος γίνεται από διάφορα πράγματα. (…) Ε, δεν είναι δυνατόν να πούμε ότι μόνο την παρέλαση δεν θα κάνουμε…”.
Ωραία λογική! Επειδή παραβιάζουν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, είναι δυνατόν να πούμε ότι πρέπει να σταματούν στο κόκκινο φανάρι τα κρατικά αυτοκίνητα; Ετσι η κολοκυθιά θα συνεχιστεί με την επίσημη πλέον σφραγίδα του κράτους. Στο επόμενο κορονοπάρτι κάποιος θα πει “στις παρελάσεις με χιλιάδες ανθρώπους δεν κολλάει, στο πάρτι που ήταν 50 άτομα κολλάει;”
Υπάρχει, όμως, ένα μεγαλύτερο πρόβλημα, πέρα από το γεγονός ότι δεν πρέπει η πολιτεία να ανταγωνίζεται τους πολίτες της στην παραβίαση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και της κοινής λογικής. (…)
Δυστυχώς με βάση απυτό το κριτήριο, οι κυβερνητικές αποτυχίες συσσωρεύονται. Τα μέτρα και σταθμά πολλαπλασιάζονται. Το μαζικό κορονοπάρτι που ετοιμάζει στη Θεσσαλονίκη είναι απλώς το τελευταίο κρούσμα…».