ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021

Πέθανε η δημοσιογράφος Βίκη Μαρκάκη


Πέθανε χθες η δημοσιογράφος Βασιλική (Βίκη) Μαρκάκη σε ηλικία 63 ετών έπειτα από μετά από σκληρή μάχη που έδινε με τον καρκίνο. Ήταν κόρη του αείμνηστου βετεράνου δημοσιογράφου ΑνδρόνικουΜαρκάκη, ο οποίος διετέλεσε επί χρόνια, Αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ. Αφήνει πίσω της τον αδελφό της, επίσης συνάδελφο επί 37 χρόνια, Στέλιο Μαρκάκη, όπως και το γιό της, Ανδρόνικο – Νίκο Πιερσάντι, που σπουδάζει δημοσιογραφία στην Ιταλία.
Η Βίκη Μαρκάκη, άρχισε να εργάζεται ως δημοσιογράφος το 1980, στο ελεύθερο ρεπορτάζ, στη “ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΗ” και, ακολούθως, στην -τότε- ΕΡΤ. Στη συνέχεια, δούλεψε με μεγάλη επιτυχία σε πολλά Μέσα, στην Ελλάδα, αλλά και την Ιταλία. Μεταξύ άλλων, διετέλεσε επί σειρά ετών ανταποκρίτρια στη Ρώμη πολλών ελληνικών ΜΜΕ – κυρίως του «STAR Channel».
Επί μια εξαετία και επί δύο κυβερνήσεων, μέχρι τη συνταξιοδότησή της, υπηρέτησε ως υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας στη Ρώμη.
Η Βίκη Μαρκάκη υπήρξε συνάδελφος με την κυριολεκτική έννοια της λέξης και υπηρέτησε το λειτούργημα με ήθος, σοβαρότητα, αξιοπιστία, εγκυρότητα, απόλυτο σεβασμό στη δεοντολογία και πλήρη επίγνωση της σημασίας του για την ορθή και ακέραια διαμόρφωση της κοινής γνώμης.
Η ΕΣΗΕΑ, εκφράζει τα πιο ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους της και αποχαιρετά την άξια συνάδελφο με σεβασμό και πραγματική αίσθηση απώλειας.