ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

Mανώλης Κοττάκης: Οι απόρρητοι φάκελοι Καραμανλή


Το νέο βιβλίο από τις εκδόσεις Λιβάνη

“Οι απόρρητοι φάκελοι Καραμανλή” από τις εκδόσεις Λιβάνη είναι το νέο βιβλίο του Μανώλη Κοττάκη για την αθέατη και συγκλονιστική διακυβέρνηση της χώρας από τον Κώστα Καραμανλή.. κατά την περίοδο 2004 -2009.
Το βιβλίο που είναι άκρως αποκαλυπτικό και γραμμένο γλαφυρά με τη δημοσιογραφική πένα του Κοττάκη, ξεκινάει από τις υποκλοπές περνάει από τη διπλωματία των αγωγών και φθάνει στο Βατοπέδι και τον εκρηκτικό Δεκέμβρη του 2008 με τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου.
«Οι Απόρρητοι Φάκελοι Καραµανλή», σε βιβλίο 448 σελίδων του δημοσιογράφου Μανώλη Κοττάκη που κυκλοφορεί την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου, επιχειρούν µια δεύτερη ανάγνωση στους καθοριστικούς σταθµούς της διακυβέρνησης 2004-2009, αποτυπώνοντας συγκλίνουσες και αποκλίνουσες στρατηγικές, στάσεις και αντιστάσεις εγχώριων και µη πολιτικών δυνάµεων, στόχους και προοπτικές για την Ελλάδα και την Ευρώπη, τοποθετώντας στο επίκεντρο της ανάγνωσης τον νέο ενεργειακό χάρτη και την αναδιανοµή των φυσικών πόρων στην ευρωρωσική ζώνη και στην Ανατολική Μεσόγειο.
Άγνωστα ντοκουµέντα, µαρτυρικές καταθέσεις, νοµικά και διπλωµατικά κείµενα έρχονται για πρώτη φορά στο φως, συνθέτοντας το ψηφιδωτό της διακυβέρνησης Καραµανλή, µιας περιόδου που «σφράγισε» την ελληνική πολιτική στις αρχές του 21ου αιώνα. Πρόσωπα, δυνάµεις, θεσµικά και µη κέντρα αναδύονται µέσα από µια συγκλονιστική αφήγηση, η οποία φωτίζει τις αθέατες πτυχές της κυβερνητικής περιόδου του Κώστα Καραµανλή, αποκαλύπτοντας τις αιτιώδεις σχέσεις και τα ισχυρά κίνητρα για την επιταχυνόµενη αποδροµή της.