ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021

Επικίνδυνες στην ΕΡΤ2


Οι «Επικίνδυνες» μας συστήνονται στην ΕΡΤ2 στις 24 Οκτωβρίου στις 21:00 και έρχονται για να μιλήσουν για τις έμφυλες ανισότητες και τη θέση των γυναικών στην Ελλάδα σήμερα. Στην.. παρουσίαση τρεις γυναίκες που δραστηριοποιούνται ενεργά σε ζητήματα φεμινισμού, η Μαριάννα Σκυλακάκη, η Μαρία Γιαννιού και η Στέλλα Κάσδαγλη δίνουν η μία τη σκυτάλη στην άλλη, αναλαμβάνοντας σε κάθε επεισόδιο να συντονίσουν μια διαφορετική συζήτηση γύρω από ζητήματα που σχετίζονται με τα έμφυλα στερεότυπα, τον σεξισμό, την έμφυλη βία.
H εκπομπή δίνει βήμα σε κάθε επεισόδιο σε διαφορετικές γυναίκες, διαφορετικών ηλικιών και εμπειριών που έρχονται στο σήμερα από πολλαπλές πορείες, δίνει ορατότητα σε γυναίκες «αόρατες», δίνει χώρο σε θέματα δύσκολα και ανείπωτα έως τώρα. H εκκίνηση γίνεται με την αφύπνιση και το #ΜeToo, ακολουθούν επεισόδια για την ενδο-οικογενειακή και ενδο-συντροφική βία και τον σεξισμό, την ισότητα στην εργασία, την εκπροσώπηση στην πολιτική, τη σεξουαλικότητα, τον ρόλο των ΜΜΕ και της εκπαίδευσης, ενώ πολύ νωρίς η εκπομπή ανοίγει τη συζήτηση για το «τι είναι φύλο».