ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021

Πού (ξανα)πας, Γιώργο;


Την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ ανακοίνωσε ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο πρώην πρωθυπουργός μετά την επιστροφή του από την Κωνσταντινούπολη μετέβη στο Ίδρυμα ..Γεωργίου Παπανδρέου και συσκέφθηκε με τους συνεργάτες του.
Περίπου στις επτά το απόγευμα επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη Φώφη Γεννηματά, την οποία ενημέρωσε για την απόφασή του και εκείνη, από τον Ευαγγελισμό όπου νοσηλεύεται, του ευχήθηκε καλή επιτυχία, όπως έκανε και με τους άλλους υποψηφίους.
Ο Παπανδρέου ζήτησε κάμερα από την ΕΡΤ και η δήλωσή του μαγνητοσκοπήθηκε λίγο μετά τις 8. Η ΕΡΤ μοίρασε το βίντεο σε όλα τα ΜΜΕ και το κάλεσμα Παπανδρέου «κόντρα στη συντήρηση» μεταδόθηκε λίγα λεπτά μετά τις 8.30 το βράδυ της Τετάρτης.
Ο HARDDOG υπό τον τίτλο "Πού (ξανα)πας, Γιώργο;" σχολιάζει:
Kαι μόνο η μαστίχα «κατεβαίνει δεν κατεβαίνει» γύρω από τις αρχαιρεσίες για την προεδρία τού ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, έχει κόψει κομμάτια από το κύρος τού Γιώργου Παπανδρέου. Ένα κύρος ήδη κομματιασμένο από τη βόμβα των μνημονίων που σιγόκαιε χρόνια πριν με βραδύκαυστο φιτίλι (τα οικονομικά της χώρας αλώνονταν μεθοδικά) και τελικά έσκασε στα χέρια του. Χώρια οι επιμέρους αυτοεπιθάσεις σε αυτό το κληρονομικό κύρος με το «λεφτά υπάρχουν», με την παράδοση των Ελλήνων στα δόντια του ΔΝΤ –την οποία προετοίμαζε πριν εκλεγεί– και στα νύχια της τρόικας, με τη διεθνή ανυποληψία από το δημόσιο κατσάδιασμα από τον (διωκόμενο σήμερα) Σαρκοζί, με την έκθεση του εαυτού του σε κανο-δρομίες, με προσωνύμια που του κόλλησαν και, εν τέλει, με σύνδεση του ονόματός του με το μεγάλο μεταπολιτευτικό δράμα της Ελλάδας.
Τώρα ο Γιώργος Παπανδρέου θέλει να επανέλθει στην κορυφή τού κόμματος το οποίο στα χέρια του μίκρυνε –δίχως, φυσικά, να είναι αυτός ο μόνος υπεύθυνος, μην το αγνοούμε. Χωρίς αυτογνωσία, προτίθεται να ηγηθεί μιας παράταξης βυθισμένης στα μονοψήφια μεγέθη της. Γιατί; Για να αναβαπτιστεί; Για να αποκαθαρθεί; Για να ξανακυβερνήσει κάποτε; Για να τον ξαναπάρουν στο ψιλό Έλληνες και ξένοι; Για να τον ξαναπούν «ΓΑΠ» και «Γιωργάκη»;.
Ο Γιώργος Παπανδρέου ξόδεψε μια μεγάλη πολιτική κληρονομιά –παραδομένη από παππού και πατέρα– και με τίποτα δεν μπορεί να την επανακτήσει. Ενώ το μοναδικό, ελάχιστο έστω, κέρδος που θα μπορούσε να αποκομίσει είναι να εξακολουθήσει να παραμένει στο πολιτικό περιθώριο και να ξεχαστεί, όσο είναι δυνατόν, το κυβερνητικό του στίγμα. Δηλαδή να παραμεινει στον λίγο χώρο που του εξασφαλίζει αυτή η πολιτική κληρονομιά που τίναξε στον αέρα.
***
Ολόκληρη η δήλωση του  Γ.Α.Παπανδρέου:
«Χρειαζόμαστε μια Νέα Αλλαγή. Για τους πολίτες και τη χώρα. Για αυτό η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη χρειάζεται να ξαναγίνει μεγάλη.
Να συμπορευτεί με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις στην Ευρώπη και τον κόσμο, που επανέρχονται δυναμικά.
Αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα για την ηγεσία του Κινήματος.
Θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις για να ξαναγίνει η παράταξη μας μεγάλη και ισχυρή. Πρωταγωνιστής και πάλι των εξελίξεων.
Καταλύτης για την διαμόρφωση μιας προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης. Παράταξη ικανή να απαντήσει αποτελεσματικά στη συντήρηση.
Καλώ όλους τους δημοκράτες και προοδευτικούς πολίτες, να μετατρέψουμε αυτήν τη διαδικασία σε γιορτή Δημοκρατίας και συμμετοχής.
Για την απόφασή μου αυτή έχω ενημερώσει την Πρόεδρο μας, Φώφη Γεννηματά και την αρμόδια επιτροπή».