ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

Το συγκινητικό αντίο της συντρόφου του Κυριάκου Κατζουράκη: «Διαδώστε την ομορφιά της τέχνης του»


Σε μία συγκινητική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προχώρησε η σύντροφος και μούσα του Κυριάκου Κατζουράκη, Κάτια Γέρου, μετά τον θάνατο του σπουδαίου εικαστικού. Η ίδια αναφέρεται.. στη ζωή και στο πολυσχιδές έργο του Κυριάκου Κατζουράκη υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι «ο Κυριάκος ήθελε να φτάνει η τέχνη του στην κοινωνία και όχι μόνον σε ένα στενό κύκλο ομοϊδεατών και ειδικών. Έκανε προβολές της τελευταίας του ταινίας σε φυλακές, σε σχολεία δεύτερης ευκαιρίας, πήγαμε μαζί σε 60 πόλεις, προσφέροντας το Ussak για δωρεάν θέαση και συζήτηση κατόπιν».
«Ας γίνουμε όλοι οι φίλοι του μια αλυσίδα προστασίας του έργου του και της σκέψης του. Όχι τώρα που θρηνούμε, για πάντα. Τουλάχιστον για όσο υπάρχουμε εμείς που έχουμε την τύχη να τον έχουμε ζήσει από κοντά και αντλήσουμε κάτι από το μέγεθος του καλλιτέχνη, την γενναιοδωρία, την καλοσύνη, την γλύκα του και την ευφυΐα του», σημειώνει η Κάτια Γέρου προσθέτοντας ότι «θα σας ενημερώνω για όποιες κινήσεις κάνω για την διάσωση του έργου του» σπουδαίου εικαστικού.