ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021

Τι γίνεται με τις ενισχύσεις των εφημερίδων;


Κοντεύει παιδιά να τελειώσει ο χρόνος και προκοπή δεν βλέπουν οι εφημερίδες. Ούτε μπικικίνια βλέπουν, παρότι έχει ψηφιστεί και έχει εγκριθεί από την ευρωπαϊκή ένωση η σχετική ενίσχυση.. Μιλάμε τώρα για καμιά εικοσαριά μύρια, όπως Λίστα Πέτσα αλλά όχι ακριβώς Λίστα Πέτσα γιατί τα κριτήρια θα είναι πιο αντικειμενικά και δεν θα αποκλειστούν τα «μέσα» αριστερής αποκλίσεως. Υποτίθεται δηλαδή, γιατί στην Ελλάδα ζούμε μια χώρα όπου τα θαύματα κρατάνε τρεις μέρες και πολλές λέω.
Για να πάω και στο σχετικό κόπυ πάστε που είναι η ψυχή της δημοσιογραφίας, ορίστε και όσα έγραφε και όσα έγραφε το δελτίο Τύπου της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης:
«Με 20 εκατομύρια ευρώ ενισχύονται οι εφημερίδες, τα περιοδικά, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί, καθώς και οι τηλεοπτικοί σταθμοί της περιφέρειας, που επλήγησαν από τις επιπτώσεις τις πανδημίας.
Με κοινή υπουργική απόφαση του υφυπουργού στον Πρωθυπουργό Θοδωρή Λιβάνιου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη, μετά από την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το ύψος της ενίσχυσης για κάθε μέσο θα υπολογιστεί βάσει των εργοδοτικών εισφορών που καταβάλουν προς το ενιαίο ταμείο επικουρικής ασφάλισης των δημοσιογράφων (Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π).
Ο κ. Λιβάνιος δήλωσε ότι “το πρόγραμμα χρηματοδότησης αναμένεται να καλύψει το σύνολο των εργοδοτικών εισφορών του 2% προς τον ΕΔΟΕΑΠ για το χρονικό διάστημα 1-12-2017 έως 31-12-2020, ενώ σε όσες επιχειρήσεις έχουν ήδη καταβάλει τις σχετικές εισφορές, θα καταβληθεί ισόποση ενίσχυση”».
Όλα αυτά καλά ακούγονται, αλλά για την ώρα δεν έχει βγει ούτε σέντσι από τα ταμεία του κράτους για να βοηθήσει τις εφημερίδες και λογικό είναι να υπάρχει ένα άγχος, μια ανησυχία, μία αναστάτωση. Μην ξεχνάμε ότι ο Σκυλακάκης όπου ακούει για ενισχύσεις βγάζει καντήλες και ότι οι φρεγάτες με τα Ραφάλ είναι πλέον μόνιμη δικαιολογία της κυβέρνησης για να μην ανοίγει την πορτοφόλα. Το 2021 πλησιάζει στο τέλος του, φως στο τούνελ δεν υπάρχει, αναρωτιέμαι κι εγώ μήπως πάει για του χρόνου το στόρι. Αν είναι και εκλογικό έτος, τι καλύτερο δηλαδή;

Χρήστος Ξανθάκης, medioΠΙΛΑΦΟ / newpost