ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021

Αφού τους «πετσόκοψε» από τα ΑΕΙ, πανηγυρίζει για τα δημόσια ΙΕΚ


Σε ακόμη μια προσπάθεια προκλητικής αντιστροφής της πραγματικότητας προέβη ο ανέμελος πρωθυπουργός, μέσω πανηγυρικής ανάρτησης για τον διπλασιασμό των εγγραφών στα δημόσια ΙΕΚ φέτος. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε, θριαμβολογώντας, ότι οι απόφοιτοι Λυκείου… αντιλαμβάνονται την σημασία της επαγγελματικής κατάρτισης κλπ κλπ.
Πώς όμως φτάσαμε στο σημείο να διπλασιαστούν οι εισαγωγές στα δημόσια ΙΕΚ; Μήπως ξεχνάει ο κύριος Μητσοτάκης ότι ο ίδιος με την κυβέρνησή του και «αιχμή του δόρατος» τις φρικτές αλλαγές της Νίκης Κεραμέως «πετσόκοψαν» δεκάδες χιλιάδες υποψηφίους από τα ΑΕΙ στις φετινές Πανελλαδικές;
Ο πρωθυπουργός, μάλιστα, επιχειρεί να οικειοποιηθεί για επικοινωνιακούς λόγους και αυτή την εξέλιξη υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση δικαιώνεται για τις επιλογές προς την ενίσχυση της επαγγελματικής εκπαίδευσης.
Όντως η κυβέρνηση δικαιώνεται για τις επιλογές της. Για τις επιλογές της, όμως, να δημιουργήσει με τρόπο ακραίο μια ταξική Παιδεία σε όλες σχεδόν τις βαθμίδες, να αποκλείσει δεκάδες χιλιάδες νεαρά παιδιά από το δικαίωμα στην ανώτατη μόρφωση και να δημιουργήσει συνθήκες για ξεκάθαρους ταξικούς διαχωρισμούς και στην αγορά εργασίας κατ ‘ επέκταση.
Άλλωστε οι «ψυκτικοί από το Περιστέρι» δεν ήταν το όραμα Μητσοτάκη εξ αρχής;

Χ. Κ./ EφΣυν