ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021

Η ΕΡΤ2 αλλάζει: 10 νέες εκπομπές, 15 νέα πρόσωπα


Είναι αδιαμφησβήτητα το αγαπημένο κανάλι της ΕΡΤ για το πιο απαιτητικό κοινό και πάντοτε υπήρξε αγωγός πολιτισμού και ποιοτικής ψυχαγωγίας. Τη νέα σεζόν, ωστόσο, έρχεται με πολλές νέες.. εκπομπές και με πλήρως ανανεωμένο πρόγραμμα, που έχει σκοπό να παρουσιάσει μια πολύ φρέσκια εικόνα. Η ΕΡΤ2 δημιουργεί τη σεζόν 2021-2022 την εναλλακτική επιλογή για πιο νεανικά κοινά, τα οποία αναζητούν διαφορετικά προγράμματα στην ελληνική τηλεόραση.
Για τη νέα τηλεοπτική σεζόν, η ΕΡΤ2 θα επιχειρήσει να καινοτομήσει σε διάφορα επίπεδα, τόσο στο περιεχόμενο των εκπομπών, στην κινηματογράφηση, στη θεματολογία όσο και στους παρουσιαστές, αφού θα δούμε 10 νέες εκπομπές και 15 νέα πρόσωπα.
Aξίζει ένα ιδιαίτερο καλωσόρισμα για τον σπουδαίο μαέστρο του λαϊκού τραγουδιού Χρήστο Νικολόπουλο στην οικογένεια της ΕΡΤ2, ο οποίος θα βρίσκεται πλέον στην ανανεωμένη εκπομπή «Η αυλή των χρωμάτων», που κάνει πρεμιέρα τον επόμενο μήνα, παρουσιάζοντας με την Αθηνά Καμπάκογλου και τον Κώστα Μπαλαχούτη μοναδικά αφιερώματα στο λαϊκό τραγούδι κάθε Σάββατο βράδυ. Αναλυτικά οι πρεμιέρες που έρχονται:
ΠΟΠ Μαγειρική (Σάββατο 23/10 – 13:00)

Η νέα τηλεοπτική σεζόν ξεκινά και το ραντεβού μας για τον 4ο κύκλο της αγαπημένης εκπομπής «ΠΟΠ Μαγειρική» ανανεώνεται με ολοκαίνουργια, «καλομαγειρεμένα» επεισόδια και τον εξαιρετικό σεφ Ανδρέα Λαγό να παίρνει θέση στην κουζίνα. Ο πλούτος των προϊόντων ΠΟΠ και ΠΓΕ, καθώς και τα εμβληματικά προϊόντα κάθε τόπου είναι οι πρώτες ύλες που, στα χέρια του, θα «μεταμορφωθούν» σε μοναδικές, πεντανόστιμες και πρωτότυπες συνταγές. 

Κάτι Γλυκό (Σάββατο 23/10 – 18:00)

Μία νέα εκπομπή ζαχαροπλαστικής έρχεται για να κάνει την καθημερινότητά πιο γευστική και σίγουρα πιο γλυκιά! Ο διακεκριμένος pastry chef, Κρίτωνας Πουλής, μαζί με τους Λένα Σαμέρκα και Αλκιβιάδη Μουτσάη, έχοντας ζήσει και εργαστεί αρκετά χρόνια στο Παρίσι, μοιράζεται μαζί μας τα μυστικά της ζαχαροπλαστικής του και παρουσιάζει σε κάθε επεισόδιο βήμα-βήμα δύο γλυκά με τη δική του σφραγίδα, με νέα οπτική και με απρόσμενες εναλλακτικές προτάσεις.

Ιστορίες Όμορφης Ζωής (Σάββατο 23/10 – 19:00)

Οι Ιστορίες Όμορφης Ζωής με την Κάτια Ζυγούλη και την ομάδα της έρχονται για να ομορφύνουν και να εμπνεύσουν τα Σαββατοκύριακά μας ανοίγοντας έναν νέο κύκλο αφιερωμένο σε όλα τα μικρά καθημερινά πράγματα που μπορούν να μας αλλάξουν και να μας κάνουν να δούμε τη ζωή… πιο όμορφη, με αλήθεια, χιούμορ και αισιοδοξία.

Van Life (Σάββατο 23/10 – 20:00)

Τι μπορεί να συμβεί όταν μια παρέα φίλων αποφασίζουν να γυρίσουν την Ελλάδα με ένα van και να κάνουν τα αγαπημένα τους αθλήματα στη φύση; Σε κάθε επεισόδιο του «Van Life», ο πρωταθλητής στην ποδηλασία βουνού Γιάννης Κορφιάτης, μαζί με τους Δήμητρα Παπαδήμα, Μάνο Αρμουτάκη, Θέμη Λαμπρίδη και Χρήστο Σακελλαρίου, δηλαδή την παρέα του κινηματογραφικού συνεργείου, καλεί δύο διαφορετικούς χαρακτήρες, λάτρεις ενός extreme sport, να ταξιδέψουν μαζί τους με ένα διαμορφωμένο σαν μικρό σπίτι όχημα. Όλοι μαζί, δοκιμάζουν κάθε φορά ένα νέο άθλημα, ανακαλύπτουν τις τοπικές κοινότητες και τους ανθρώπους τους, εξερευνούν το φυσικό περιβάλλον που θα παρκάρουν το «σπίτι» τους και απολαμβάνουν την περιπέτεια αλλά και τη χαλάρωση σε μία από τις ομορφότερες χώρες του κόσμου, αυτή που τώρα θα γίνει η αυλή του «σπιτιού» τους: την Ελλάδα.

Sing the spot (Σάββατο 23/10 – 20:30)

Σε τοποθεσίες άκρως εναλλακτικές και με επίκεντρο τη φύση γύρω από το αστικό τοπίο, γνωστοί αλλά και ανερχόμενοι καλλιτέχνες, συγκροτήματα και DJs, θα σας κρατήσουν παρέα μέσα από ένα οπτικοακουστικό «Sing The Spot». Anser x Eversor, Whereiswilder, Εύα Θεοτοκάτου, Theodore, Monsieur Minimal, Blend Mishkin & Roots Evolution ft. BnC & Sugahspank, Ταφ Λάθος full band, Nalyssa Green, Danai Nielsen-Παιδί Τραύμα, Ρουμπίνη Σταγκουράκη-Κλαούντια Ματόλα, Lip Forensics-Strawberry Pills, Leon Of Athens παίζουν σε μοναδικά τοπία από τον Σχινιά μέχρι τον Πειραιά και τα Τουρκοβούνια.

POP HELLAS, 1951-2021: Ο τρόπος που ζουν οι Έλληνες (Κυριακή 24/10 – 17:00)

Μια νέα σειρά ντοκιμαντέρ 12 επεισοδίων, που αφηγείται τη σύγχρονη ιστορία του τρόπου ζωής των Ελλήνων από τη δεκαετία του ’50 έως σήμερα. Μία ιδιαίτερη παραγωγή με τη συμμετοχή αρκετών γνωστών πρωταγωνιστών που διαμόρφωσαν αυτές τις τάσεις ανά δεκαετία. Τα πλάνα αρχείου πιστοποιούν την αφήγηση των καλεσμένων, ενώ τα ειδικά γραφικά και τα infographics επιτυγχάνουν να εξηγούν με τον πιο απλό και θεαματικό τρόπο στατιστικά και κυρίαρχες τάσεις κάθε εποχής.

Το Δίκτυο (Κυριακή 24/10 – 19:00)

Μια σειρά 12 ωριαίων ντοκιμαντέρ που αποτελεί την πρώτη ελληνική εκπομπή με θεματολογία αποκλειστικά γύρω από το Ιντερνετ. Οι δύο παρουσιαστές της εκπομπής, η κωμικός  Ήρα Κατσούδα και ο παρουσιαστής και YouTuber Σπύρος Μαργαρίτης, συναντούν προσωπικότητες που ξεχωρίζουν στον χώρο του Ιντερνετ, πανεπιστημιακούς, εφήβους, γονείς αλλά και απλούς χρήστες, μιλάνε μαζί τους και με τον δικό τους διασκεδαστικό και ταυτόχρονα ενημερωτικό τρόπο μας μεταφέρουν τις εμπειρίες τους από το ταξίδι σε αυτόν τον μαγικό και -σχετικά- νέο κόσμο.

Μικρά βιβλία, Μεγάλες ιδέες (Κυριακή 24/10 – 20:00)

Μπορεί μια εκπομπή για το βιβλίο να είναι ταυτόχρονα και talk show με επίκαιρη θεματολογία; Η απάντηση είναι «ναι» και αυτό αποδεικνύεται σε κάθε επεισόδιο της εκπομπής «Μικρά βιβλία, Μεγάλες ιδέες», όπου τρεις αναγνωρισμένοι καλεσμένοι συνομιλούν με τον γνωστό ραδιοφωνικό παραγωγό Γιώργο Μουχταρίδη για θέματα από την τεχνητή νοημοσύνη μέχρι τον φεμινισμό του 21ου αιώνα και την ισότητα φύλων. Η αφορμή για τη συζήτηση δίνεται από τις σελίδες βιβλίων εκλαϊκευμένης επιστήμης που έχουν κυκλοφορήσει πρόσφατα στην Ελλάδα.

Επικίνδυνες (Κυριακή 24/10 – 21:00)

Οι «Επικίνδυνες», έρχονται για να μας μιλήσουν για τις έμφυλες ανισότητες και τη θέση των γυναικών στην Ελλάδα σήμερα. Στην παρουσίαση τρεις γυναίκες που δραστηριοποιούνται ενεργά σε ζητήματα φεμινισμού, η Μαριάννα Σκυλακάκη, η Μαρία Γιαννιού και η Στέλλα Κάσδαγλη, δίνουν η μία τη σκυτάλη στην άλλη, αναλαμβάνοντας σε κάθε επεισόδιο να συντονίσουν μια διαφορετική συζήτηση γύρω από ζητήματα που σχετίζονται με τα έμφυλα στερεότυπα, τον σεξισμό και την έμφυλη βία.

Διασπορά – Παροικίες – Ευεργεσία: Από το Εγώ στο Εμείς (Κάθε Δευτέρα, στις 17:00)

Τα βήματα και τον περιπετειώδη βίο των ευεργετών, που γίνεται μεγεθυντικός φακός για να ξαναδιαβάσουμε και να ξαναμάθουμε τη νεότερη ιστορία του ελληνισμού, αναζητεί και καταγράφει η νέα εκπομπή της ΕΡΤ με τίτλο «Διασπορά – Παροικίες – Ευεργεσία: Από το Εγώ στο Εμείς». Μια πραγματική έρευνα σε βάθος, για το αποκαλυπτικό κεφάλαιο του Ευεργετισμού, από τον 18ο αιώνα μέχρι και την κατάρρευση των αυτοκρατοριών, στην περίοδο δημιουργίας εθνικών κρατών, στα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια και στον σύγχρονο Ιδρυματικό Ευεργετισμό.
Τη σειρά σκηνοθετεί ο δημοσιογράφος και βραβευμένος σκηνοθέτης Νίκος Μεγγρέλης, ενώ το σενάριο και η δημοσιογραφική έρευνα ανήκουν στη δημοσιογράφο Εριφύλη Μαρωνίτη, οι οποίοι και παρουσιάζουν την εκπομπή.