ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021

«Το παιχνίδι του εγκλωβισμού» στην Αφύλαχτη Διάβαση


Η «Αφύλαχτη Διάβαση» με τον Θωμά Σίδερη, επιστρέφει στο ραντεβού της με τους ακροατές της και θα μεταδίδεται στο εξής κάθε Σάββατο από 13:00 έως 14:00, από το Πρώτο Πρόγραμμα. Στον νέο.. κύκλο εκπομπών, μέσα από τα ωριαία ραδιοφωνικά ντοκιμαντέρ της, η «Αφύλαχτη Διάβαση» θα εστιάσει περισσότερο σε κοινωνικά θέματα από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο, παρουσιάζοντας έρευνες και φωτίζοντας πρόσωπα, τόπους και γεγονότα, χωρίς ωστόσο να λείπουν και οι ιστορικές αναφορές και μαρτυρίες για τα σημαντικότερα γεγονότα του προηγούμενου αιώνα.
Το πρώτο ντοκιμαντέρ του νέου κύκλου έχει τίτλο «Το παιχνίδι του εγκλωβισμού» και θα μεταδοθεί το Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021, στις 13:00. Με αφορμή την παγκόσμια επιτυχία της κορεάτικης τηλεοπτικής σειράς «Το παιχνίδι του καλαμαριού», η εκπομπή διερευνά τα πολλαπλά επίπεδα εγκλωβισμού των πολιτών σε κοινωνικά στερεότυπα, κοινωνικά δίκτυα, κοινωνικά αδιέξοδα, κοινωνικές και οικονομικές συμβάσεις. Ένα παιχνίδι στο όριο της ζωής και του θανάτου και, παράλληλα, ένα κοινωνικό πείραμα για την ανίχνευση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, εκεί όπου η ατομικότητα αποτελεί την υπέρτατη κοινωνική συνθήκη.
  • Καλεσμένοι οι δημοσιογράφοι της «Εφημερίδας των Συντακτών» Δημήτρης Κανελλόπουλος και Ναταλί Χατζηαντωνίου, ο νομικός Μάριος Μαρινάκος, ο ψυχολόγος Σταύρος Γρανούζης και ο κοινωνιολόγος Παναγής Παναγιωτόπουλος.
Οι ακροατές θα «ταξιδέψουν» μέχρι τη Νότια Κορέα. Εκεί θα συναντήσουν πωλητές και αγοραστές του διάσημου πλέον μπισκότου «νταλγκόνα», το οποίο γίνεται πλέον ανάρπαστο μετά την προβολή της σειράς, καθώς και τον καθηγητή Jason Bechervaise, κριτικό κινηματογράφου και καθηγητή στο Korea Soongsil Cyber University, ο οποίος εξηγεί πού οφείλεται η παγκόσμια επιτυχία της τηλεοπτικής σειράς.
Έρευνα-παρουσίαση: Θωμάς Σίδερης
Οργάνωση παραγωγής: Μαρία Κόντου