ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021

Στην τελική ευθεία οι υποψήφιοι για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ - Πόσες υπογραφές μάζεψαν


Εξέπνευσε η προθεσμία που είχαν οι υποψήφιοι για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής να καταθέσουν στην Επιτροπή Καταστατικού του Κινήματος Αλλαγής (ΕΔΕΚΑΠ) τις υπογραφές που.. συγκέντρωσαν ώστε να είναι έγκυρη η υποψηφιότητά τους.
Τον Γιώργο Παπανδρέου, που...τελευταίος μπήκε στην κούρσα διαδοχής της Φώφης Γεννηματά, στηρίζουν περίπου 80 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, αριθμός σχεδόν διπλάσιος απ' αυτόν που προβλέπει το καταστατικό σε περίπτωση που δεν προχωρήσει κάποιος υποψήφιος με υπογραφές μελών του κόμματος.
Τις περισσότερες υπογραφές συγκέντρωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος κατέθεσε 20.000 και τον ακολούθησε ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα ότι έχει συγκεντρώσει πάνω από 14.000 υπογραφές.
Ανακοίνωση με την οποία ευχαριστεί τους 7.000 που στηρίζουν με την υπογραφή τους την υποψηφιότητα του για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής εξέδωσε ο Παύλος Χρηστίδης, ενώ ο Παύλος Γερουλάνος συγκέντρωσε 6.245 υπογραφές.
Μετά την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου και την απόσυρση του Βασίλη Κεγκέρογλου από την κούρσα (είχε συγκεντρώσει 6.837 υπογραφές), έξι είναι οι υποψήφιοι που αναμένουν απόψε την απόφαση της Επιτροπής Καταστατικού του Κινήματος Αλλαγής (ΕΔΕΚΑΠ): Γιώργος Παπανδρέου, Ανδρέας Λοβέρδος, Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Παύλος Χρηστίδης, Χάρης Καστανίδης. Για να συμμετάσχει κάποιος στην εκλογική διαδικασία, που έχει προγραμματιστεί για τις 5 και 12 (β' γύρος) Δεκεμβρίου, έπρεπε να έχει τουλάχιστον 5.000 υπογραφές.

Σπόντα Καστανίδη σε Λοβέρδο

Ως σπόντα προς τον Ανδρέα Λοβέρδο μπορεί να αναγνώσει εύκολα κανείς την τελευταία ανάρτηση του Χάρη Καστανίδη στο Twitter περί προοδευτικής διακυβέρνησης.
«Διάβασα ότι... "ο όρος προοδευτική διακυβέρνηση είναι ύποπτος". Δεν υπάρχουν ύποπτοι όροι. Αποκτούν διαφορετική σημασία ανάλογα με τους ανθρώπους που εκφωνούν τις λέξεις» έγραψε ο Χ. Καστανίδης.
Νωρίτερα, σήμερα, ο επίσης υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Ανδρέας Λοβέρδος είχε δηλώσει: «Η δική μου υποψηφιότητα θα καταστρέψει κάθε σενάριο που μπροστά μου λανσάρεται ως δήθεν προοδευτική διακυβέρνηση ΚΙΝ.ΑΛΛ.-ΣΥΡΙΖΑ ίσως και Βαρουφάκη».