ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 2 Μαρτίου 2021

To Facebook έσβησε φωτογραφίες του Μάριου Λώλου από πορεία για τον Κουφοντίνα

Εξαφάνισε και αναρτήσεις των φωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη - Λευτέρη Παρτσάλη


Αντιδράσεις προκαλεί η κίνηση του Facebook να μπλοκάρει το προφίλ του φωτογράφου και προέδρου της Ενωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος, Μάριου Λώλου με αφορμή φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν.. σε αυτό από πρόσφατη πορεία που πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα υπέρ του αιτήματος του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα.
«Αυτό συμβαίνει επειδή δημοσιεύσατε παλιότερα κάτι που δεν ακολουθούσε τους όρους της κοινότητάς μας. Η δημοσίευση αυτή παραβιάζει τους όρους μας σε ό,τι αφορά τα επικίνδυνα άτομα και τις επικίνδυνες οργανώσεις, επομένως δεν μπορεί να τη δει κανείς», ανέφερε το μήνυμα της πλατφόρμας.
Τις τελευταίες ημέρες ανάλογες κινήσεις (μπλοκάρισμα) βάσει της πολιτικής του facebook, μαρτυρείται ότι έχουν καταγραφεί και σε σχόλια χρηστών υπέρ του απεργού πείνας.

Και αναρτήσεις των Τατιάνα Μπόλαρη - Λευτέρη Παρτσάλη

Mετά την παρέμβαση στον λογαριασμό του φωτορεπόρτερ Μάριου Λώλου, το Facebook εξαφάνισε τις αναρτήσεις ακόμα δυο επαγγελματιών φωτορεπόρτερ.
Και οι δυο αναρτήσεις, όπως και εκείνη του Μάριου Λώλου, είχαν θέμα την πορεία διαμαρτυρίας για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα των αιτημάτων και της απεργίας πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα.
Η φωτορεπόρτερ της Eurokinissis Τατιάνα Μπόλαρη, γνωστοποίησε την εξαφάνιση από το Facebook των φωτογραφιών που είχε αναρτήσει με την δικαιολογία ότι προτρέπει σε επικίνδυνες ενέργειες και υποστηρίζει τρομοκρατικές οργανώσεις.
Γράφει συγκεκριμένα:
«Πριν λίγο το fb μου κατέβασε την χθεσινή ανάρτηση γιατί παραβιάζω τους όρους της κοινότητας, δηλαδή με την χθεσινή μου καταγραφή, προτρέπω σε επικίνδυνες ενέργειες, υποστηρίζω τρομοκράτες ή τρομοκρατικές οργανώσεις και κάτι άλλα που δεν τα θυμάμαι.
Αναρωτιέμαι εάν αύριο-μεθαύριο συμβεί το οτιδήποτε ως ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ εγώ θα κάνω πως ΔΕΝ το είδα!
Οπότε... η χθεσινή πορεία ΔΕΝ έγινε ποτέ και ΔΕΝ είχε τόσο κόσμο και ΔΕΝ ήμουν εκεί και ΔΕΝ ήταν και κανένας άλλος, οι εικόνες που ακολουθούν είναι αποκύημα της φαντασίας μου, ΞΑΝΑ! (θα μου το κατεβάσουν κι αυτό ενδεχομένως, αλλά υπάρχουν κι άλλοι τρόποι)».

Ο δεύτερος επαγγελματίας φωτορεπόρτερ που είδε την ανάρτησή του να εξαφανίζεται είναι ο Λευτέρης Παρτσάλης. «Μετά τον συνάδελφο Marios Lolos το Facebook λογόκρινε και το δικό μου ποστ από τη χθεσινή πορεία αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα... ωραία ρε».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ: