ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021

«Μουσικό κουτί»: Ο Γιώργος Δημητριάδης και ο Μύρωνας Στρατής με special guest την Idra Kayne


Μια βραδιά ροκ, ένα ξέφρενο πάρτι στο μέσο της εβδομάδας υπόσχεται το «Μουσικό κουτί», την Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021, στις 22:00. Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη υποδέχονται.. τον Γιώργο Δημητριάδη, τον Μύρωνα Στρατή, την Idra Kayne και το πλατό της εκπομπής παίρνει φωτιά. Οι Rolling Stones, ο Παύλος Παυλίδης, ο Bryan Adams, ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Παύλος Σιδηρόπουλος, ο David Bowie, ο Βασίλης Τσιτσάνης και οι Beatles συναντιούνται σε ένα ηλεκτρισμένο «Μουσικό κουτί» και οι «στροφές» πιάνουν κόκκινο.
Ο Μύρωνας Στρατής ερμηνεύει τη μεγάλη επιτυχία των Ξύλινων Σπαθιών, «Ο Βασιλιάς της σκόνης» δίνοντας έτσι μια πρώτη γεύση για το τι θα ακολουθήσει.
Η συνέχεια είναι το ίδιο εκρηκτική. Η Idra Kayne τραγουδά το «Proud Mary» που έχει πει και η αξεπέραστη Τina Turner. Τη σκυτάλη παίρνει ο Γιώργος Δημητριάδης που απογειώνει το «Rock ‘n’ Roll στο κρεβάτι» του αξέχαστου Παύλου Σιδηρόπουλου.
Στο ίδιο ύφος είναι και το jukebox με διασκευές που μόνο η μπάντα του «Μουσικού κουτιού» ξέρει να δημιουργεί! «Σαν να μην πέρασε μια μέρα», «Πάνω απ' όλα», «Dancing in the dark», «Let’s twist again», «Όσο με μαλώνεις» αλλά και πολλές άλλες επιτυχίες που το φανατικό κοινό της εκπομπής θα λατρέψουν.
Το δίωρο «ντύνουν» και οι ιστορίες των «πρωταγωνιστών» της βραδιάς.
  • Ο Γιώργος Δημητριάδης, από τις πιο χαρακτηριστικές φωνές στην ελληνική rock σκηνή, μετρά είκοσι επτά χρόνια στη δισκογραφία ως δημιουργός, συνθέτης, τραγουδιστής και στιχουργός. Στις αρχές της δεκαετίας του ’60 μετακόμισε με την οικογένειά του στη Θεσσαλονίκη, όπου τα πρώτα χρόνια τα άλλα παιδιά τον φώναζαν «Γιώργος ο Αθηναίος». «Το πρώτο μου live το έκανα σε ηλικία τριών χρονών, το 1959, πάνω στο τραπέζι στο πατρικό μου σπίτι τραγουδώντας το “Only You”…», θυμάται ο Γιώργος Δημητριάδης. Μιλώντας στην εκπομπή κάνει μια αναδρομή στα πρώτα του βήματα στα μουσικά δρώμενα της Αθήνας: «Πίσω στην Αθήνα με οδήγησε η μουσική της σκηνή, ο Παύλος Σιδηρόπουλος, οι Απροσάρμοστοι και οι Φατμέ… Για να κάνω τον πρώτο μου δίσκο, το 1994, πέρασαν εφτά χρόνια. Η επιτυχία ήρθε το 1997 με τον τρίτο δίσκο μου και με το “Σαν να μην πέρασε μια μέρα”. Αυτός ο δίσκος ήταν ένα άνοιγμα δικό μου και σε άλλα πράγματα. Πάντα όμως το άνοιγμα αυτό γινόταν όπως εγώ καταλάβαινα τη ροκ μουσική, τη δική μου ροκ μουσική».
  • Ο Μύρωνας Στρατής είναι ένας τραγουδοποιός που δεν σταματά να μας εκπλήσσει. Ξεκίνησε παίζοντας πιάνο και έπειτα κλασική, ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα, βραβεύτηκε το 2006 στο Νέο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης, συνεργάστηκε με σπουδαίους Έλληνες καλλιτέχνες και τα live του είναι πάντα sold out. Στην εκπομπή, ο Μύρωνας Στρατής νοσταλγεί τις πρώτες του πρόβες με τους ΟΝΑΡ: «Όταν ήμουν 18 χρονών, με πήρε ένας φίλος και μου είπε ότι οι ΟΝΑΡ ψάχνουν για κιθαρίστα. Ρωτάω πού κάνουν πρόβα και εκείνος μου απαντάει στο Μενίδι, πάνω στο βουνό… Εγώ τότε έμενα στη Βούλα και αναρωτιόμουν πώς θα φτάσω στο Μενίδι… Η θέλησή μου ήταν τόσο μεγάλη που έπαιρνα ένα λεωφορείο, ένα μετρό και ένα ταξί και πήγαινα για πρόβα. Τόσο πολύ ήθελα να το κάνω! Σκέψου, ένας 18χρονος τύπος να παίζει μουσική με τους παιδικούς του ήρωες! Είχα μια πορεία πολύ ικανοποιητική για τα δικά μου στάνταρ, γιατί ήμουν πολύ δειλό παιδί και η έκθεση πάνω στη σκηνή με βοήθησε, με ισορρόπησε ως άνθρωπο».
Με «Night Demons» είναι γεμάτα τα τραγούδια της εξωτικής Idra Kayne. Με τη βαθιά, διαπεραστική φωνή και τη δυναμική της σκηνική παρουσία καθηλώνει το κοινό. Μιλώντας για τις ρίζες και τις επιρροές της, η Idra Kayne αναφέρει στην εκπομπή: «Ο πατέρας μου είναι από την Ουγκάντα και η μητέρα μου Ελληνίδα… Τα τελευταία χρόνια νιώθω μοιρασμένη 50-50 ανάμεσα στις δύο καταγωγές μου. Είναι πιο έντονο το ελληνικό στοιχείο. Βέβαια, δεν έχω πάει καθόλου στην Ουγκάντα, αλλά έχω ξεκινήσει να αναζητώ εκείνη την πλευρά εξερευνώντας και εκεί τις ρίζες μου… Η μητέρα μου άκουγε ελληνική μουσική και ο πατέρας κάτι κασέτες με αφρικάνικα. Εγώ με τον αδερφό μου ακούγαμε κυρίως ποπ μουσική».