ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 6 Μαρτίου 2021

Ηχηρή παραίτηση με καταγγελίες για την Κεραμέως


Mε επιστολή που περιέχει καταγγελίες για την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, υπέβαλε την παραίτηση του o Χρήστος Κακλαμάνης, από τη θέση του πρόεδρου στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας.. Υπολογιστών και Εκδόσεων – Διόφαντος, που έχει αναλάβει τον συντονισμό και τη διανομή των διδακτικών βιβλίων της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
«Έχει τεθεί κατ' επανάληψη το θέμα του Εσωτερικού Κανονισμού Οργάνωσης και Λειτουργίας (ΚΕΟΛ) του ΙΤΥΕ-ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ, ο οποίος, μετά από έλεγχο των αρμόδιων υπηρεσιών, εκκρεμεί στο γραφείο σας προς έγκριση εδώ και είκοσι μήνες», επισημαίνει ο κ. Κακλαμάνης στην επιστολή του, απευθυνόμενος προς την υπουργό Παιδείας, συνεχίζοντας ως εξής:
«Η θεσμική αυτή εκκρεμότητα έχει επιφέρει, όπως σας έχω εκθέσει, πολλαπλά προβλήματα στην λειτουργία του Οργανισμού, στην οργάνωση των θεμάτων του, στην ύπαρξη εγκεκριμένου οργανογράμματος, στη στελέχωσή του με το αναγκαίο νέο προσωπικό και, κυρίως, στην κατοχύρωση των δικαιωμάτων του υφιστάμενου που, υπό αντίξοες συνθήκες, επωμίστηκε το κύριο βάρος της υποστήριξης της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης με απόλυτη, κατά γενική ομολογία, επιτυχία»
Επίσης, ο κ. Κακλαμάνης επισημαίνει την ανάγκη επίλυσης των προβλημάτων που έχουν προκύψει στη διοικητική δομή του Οργανισμού, καθώς από τον Σεπτέμβριο του 2019 έχουν σταλεί στο υπουργείο Παιδείας οι παραιτήσεις και των δύο αντιπροέδρων.
«Η αποδοχή ή μη των παραιτήσεων των αντιπροέδρων και η αντικατάστασή τους εκκρεμεί ακόμα για άγνωστους λόγους με αποτέλεσμα η δυσλειτουργία στην Διοίκηση του Οργανισμού να συνεχίζεται», υπογραμμίζει σχετικά, ο Χρήστος Κακλαμάνης στην επιστολή του.