ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021

Στο «κόκκινο» όλη η Ελλάδα - Αλλαγές σε SMS και χιλιομετρικά όρια

Tέλος η ποδηλατάδα και το μότοκρος στην Πάρνηθα

Αυστηρότερα μέτρα από τα ξημερώματα της Πέμπτης ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, καθώς η έκρηξη των κρουσμάτων και οι μεταλλάξεις οδήγησαν.. στην απόφαση για αλλαγές στις μετακινήσεις και το ωράριο των σούπερ μάρκετ και άλλων καταστημάτων που λειτουργούν αυτή την περίοδο.

Στο SMS 2
για μετακίνηση για προμήθεια βασικών αγαθών, αλλά και στο SMS 3 όσον αφορά στο σκέλος των τραπεζών, η μετακίνηση θα πραγματοποιείται μόνον εντός του οικείου δήμου ή σε απόσταση ως 2 χιλιόμετρα.
Για το SMS 6 που αφορά στην άθληση, αυτή θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο πεζή ή με ποδήλατο. Δεν θα μπορεί δηλαδή να στείλει κωδικό 6 κανείς, σε όλη την Ελλάδα, και να μεταβεί για άθληση με το αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα. Όποιος θα είναι στο αυτοκίνητο με αυτόν τον κωδικό θα θεωρείται παραβάτης και θα του επιβάλλεται πρόστιμο.
Στη μετακίνηση 4 σε χρήζοντες βοηθείας τα ελεγκτικά όργανα θα ζητάνε επιπλέον αποδεικτικά προκειμένου να διαπιστώνεται η επάρκεια της κατ' εξαίρεση μετακίνησης για τους πολίτες.

Αλλάζουν οι ώρες και στην απαγόρευση κυκλοφορίας

Στις περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» η κυκλοφορία δεν θα επιτρέπεται από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.
Στις περιοχές που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο» αναπροσαρμόζεται και η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά στις 7 αντί για τις 6. Μόνες εξαιρέσεις η Αττική και η Θεσσαλονίκη, όπου τις καθημερινές η απαγόρευση θα ξεκινά από τις 9 το βράδυ και έως τις 5 το πρωί.
Τα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από αύριο Πέμπτη στις 6 το πρωί, έως την Τρίτη 16 Μαρτίου.
Λίγη ώρα νωρίτερα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.702 νέα κρούσματα, 40 θανάτους από τις επιπλοκές της Covid-19 το τελευταίο 24ωρο και 431 διασωληνωμένους ασθενείς.