ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 6 Μαρτίου 2021

Η κριτική της «Καθημερινής» για τα... έξυπνα μέτρα και τo like Μόσιαλου


Φταίνε οι πολίτες που δεν έπιασε το lockdown ή μήπως τα λανθασμένα μέτρα που πριν γίνουν έξυπνα ήταν μάλλον χαζά; Απάντηση δεν υπάρχει όσο η κυβέρνηση επιμένει να ανακοινώνει περιορισμούς.. χωρίς να παραθέτει δεδομένα. Το Μαξίμου από την αρχή της πανδημίας επιμένει σε ένα μοντέλο που δεν μπαίνει στη βάσανο της λογοδοσίας, ούτε στον κόπο να εξηγήσει αναλυτικά τους λόγους που οδηγούν σε αποφάσεις οι οποίες στερούν βασικά συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών, όπως η μετακίνηση.
Εάν το επιτελικό κράτος είχε την ευαισθησία για παράδειγμα να πει πως το τάδε ποσοστό μάς οδηγεί στο δείνα μέτρο, θα ήταν πολύ πιο εύκολο να πείσει ακόμα και τους γεμάτους κόπωση πολίτες, κάνοντάς τους κοινωνούς μιας πληροφορίας που τώρα διαχειρίζεται μόνο μία κλειστή ομάδα.
«Εχω τα στοιχεία», λένε συχνά πυκνά αρμόδιοι, αλλά τα κρατάνε για τον εαυτό τους, λες και πρόκειται για προσωπικό δεδομένο.
Ολα τα παραπάνω δεν τα γράφει η «Αυγή» αλλά το «Θεωρείο» της Καθημερινής που υιοθετεί τα όσα έγραψε σε ανάρτησή του στο facebook ο Γρηγόρης Φαρμάκης, επιχειρηματίας στον χώρο της τεχνολογίας των πληροφοριών και της ανάλυσης δεδομένων, ο οποίος σχολίασε: «Οταν λαμβάνονται μέτρα που περιορίζουν συνταγματικές ελευθερίες, κάθε κυβέρνηση οφείλει από το Σύνταγμα αλλά και τις δημοκρατικές αρχές να αποδεικνύει εκ των προτέρων ότι οι περιορισμοί αυτοί είναι πρόσφοροι και αναλογικοί». Για την ιστορία, την ανάρτηση επικρότησε με το like του και ο Ηλίας Μόσιαλος.