ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021

Πες μας καλύτερα πόσο τελείωσε το… Μαρκό


Πολλοί ένοικοι (ή καταληψίες) της δεξιάς πολυκατοικίας όταν θέλουν να πικάρουν έναν αθλητικό συντάκτη γράφουν: «Πες μας καλύτερα πόσο τελείωσε το… Μαρκό», όπου «Μαρκό» κάποια.. ομάδα των μικρότερων κατηγοριών.
Οι «άριστοι» πιστεύουν ότι ένας αθλητικός συντάκτης δεν έχει δικαίωμα να μιλά για θέματα έξω από το χώρο του. Δικαίωμά τους!
Δεν τους περνά από το μυαλό ότι ένας απλός δημοσιογράφος, έστω κι αν μια ζωή γράφει για τα… αθλητικά, μπορεί να έχει άποψη για τα όσα συμβαίνουν γύρω του. Και, το βασικότερο, δεν αναρωτιούνται πως γίνεται όλο και περισσότεροι άνθρωποι από αυτό το χώρο να γράφουν, είτε σε εφημερίδες και περιοδικά, είτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για αυτά που «καίνε» όλη την κοινωνία.
Αντί να προβληματιστούν τι «μύγα τσίμπησε» όλους αυτούς και μαζί και άλλους, ανεξαρτήτως επαγγέλματος, να σηκώνουν την παντιέρα και να κρίνουν τα όσα συμβαίνουν γύρω μας, τους λοιδορούν.
- από κείμενο του Αγγελου Μενδρινού στο rosa.gr - ολόκληρο ΕΔΩ