ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021

Ποτέ την Κυριακή: παρασκήνιο και συμπτώσεις στην παραίτηση Ταραντίλη


Eίτε ως κίνηση πολιτικής ευθιξίας, είτε ως προϊόν «αδειάσματος» στο ενδοκυβερνητικό blame game, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: Αντί της παραίτησης της (αρμόδιας) υπουργού Πολιτισμού Λίνας..

Μενδώνη η υπόθεση Λιγνάδη οδήγησε τελικά στην παραίτηση του (αναρμόδιου) κυβερνητικού εκπροσώπου Χρήστου Ταραντίλη.
Το γεγονός και μόνον επιβεβαιώνει τους ισχυρούς κραδασμούς που προκαλεί εντός της κυβέρνησης το ζήτημα Μενδώνη-Λιγνάδη. Το δε παρασκήνιο της παραίτησης δείχνει ότι, για μια ακόμη φορά, η προτεραιότητα της κυβέρνησης σε ένα μείζον πολιτικό ζήτημα δεν είναι η διαχείριση της ουσίας του αλλά ο επικοινωνιακός του χειρισμός.
Ο ίδιος ο, πρώην πια, κυβερνητικός εκπρόσωπος επικαλέστηκε ως αιτία της παραίτησής του οικογενειακούς λόγους. Η αλήθεια είναι πως όντως, ο Χρήστος Ταραντίλης αντιμετωπίζει εδώ και καιρό ένα σοβαρό οικογενειακό ζήτημα που έχει να κάνει με θέμα υγείας. Η αλήθεια όμως είναι επίσης πως εδώ και δέκα ημέρες είχε αποσυρθεί πλήρως από την εκπροσώπηση της κυβέρνησης.Από την Παρασκευή το βράδυ, επίσης, είχε προγραμματιστεί ότι το σημερινό briefing θα έκανε και πάλι η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη. Και χθες, δύο εφημερίδες που στηρίζουν την κυβέρνηση, το «ΒΗΜΑ» και το «Πρώτο Θέμα» κυκλοφόρησαν με δημοσιεύματα που είχαν σαφείς αιχμές για την επικοινωνιακή απόδοση του Χρήστου Ταραντίλη στην υπόθεση Λιγνάδη.

-από ρεπορτάζ στο TVXS (oλόκληρο ΕΔΩ και ΕΔΩ)